29 March 2024, 04:14 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Житомирські перевізники заборгували КП "Житомиртранспорт" майже 200 тисяч гривень за використання мобільних валідаторів.

На превеликий жаль встановлення валідаторів як показала реальність - було недоцільним, адже свою першочергову функцію (підрахунок пасажиропотоку) вони не виконують. Хто в цьому винен - напевне знову популісти, які були проти рішення Виконавчого комітету щодо збільшення вартості проїзду в міських маршрутках міста з 4 до 5 гривень, де умовою такого збільшення проїзду було встановлення мобільних валідаторів, закуплених за рахунок міського бюджету та надано в оренду приватним перевізникам.
Я не розумію наших реформаторів та не розумію, хто в місті господар: перевізники чи молоді реформатори? Для чого ми витратили з міського бюджету на мобільні валідатори мільйони гривень? Для чого нам то КП, яке по факту імпотентне? А зарплати та премії захмарні, як для пересічного житомирянина? Квитки водії приватних маршруток пасажирам не видають, обліку по факту як такого немає, а наше КП бере плату за обслуговування та підрахунок пасажирів з приватних перевізників за даними мобільних валідаторів. Не дивно що приватні перевізники не бажають сплачувати орендну платню за використання таких валідаторів, адже по факту вони просто лежать у водія на "панелі", або ж десь обматані тряпочкою під сидінням.
Приватні перевізники навіть заставу за валідатори не вносять в розмірі плати одного місяця, а це вони повинні були зробити після того, як підписали угоду. Угоду підписали ще в грудні.

Цікава позиція місцевих депутатів, чому вони не бажають заслухати звіти керівника КП та профільного зама, адже саме вони голосують за виділення грошей з місцевого бюджету на такі речі, які просто лежать обмотані тряпочкою під сидінням.

5ab3fb53da33f.jpg