24 April 2024, 02:15 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Новогуйвинській гімназії завершуються ремонтні роботи у новоствореному Інклюзивно-ресурсному центрі

19 квітня голова райдержадміністрації Сергій Микитюк спільно з начальником обласного управління освіти і науки Ларисою Шевчук, заступником голови РДА Миколою Козарчуком, начальником відділу освіти РДА Світланою Давиденко та депутатом районної ради Віктором Загладьком відвідали Новогуйвинську гімназію, де провели огляд щойно облаштованої медіатеки та ресурсної кімнати та ознайомилися із ходом ремонтних робіт у приміщені районного Інклюзивно-ресурсного центру (далі – ІРЦ).

Перші два об’єкти вже практично готові до прийому наших юних співгромадян. Тут зроблено сучасний ремонт, закуплено меблі та обладнання. У ресурсній кімнаті вже змонтовано інтерактивний мультимедійний комплекс. Фактично лише залишилося придбати дидактичні матеріали. Водночас, потребує ремонту гімназійний коридор, де плануються роботи з облаштування стін та стелі. Учасники виїзної комісії намітили шляхи вирішення проблеми та обговорили джерела фінансування цих робіт.

У свою чергу в ІРЦ залишилося провести косметичні роботи із декорування приладів опалення та застелити підлогу. Все ще невирішеним залишається питання щодо облаштування санітарної кімнати. Із рішенням останнього питання взявся допомогти В.Загладько, будівельна компанія якого готова підготувати відповідний проект.

Також в ІРЦ необхідно обладнати пороги у дверях відповідно із вимогами до таких установ та вирішити питання щодо ремонту вхідної групи та безперешкодного потрапляння в приміщення відвідувачів, які пересуваються на візках.

Питання залишається на контролі голови РДА.