20 April 2024, 16:45 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Житомирський район стабільно перевиконує планові завдання щодо призову громадян на строкову військову службу

За інформацією провідного інспектора загального відділу апарату райдержадміністрації Володимира Загоровського, Житомирський район стабільно перевиконує планові завдання щодо призову громадян на строкову військову службу в Збройні Сили України та інші військові формування.

Наразі район виконав завдання на квітень-травень 2018 року на 106% (станом на 15.05.2018), поставивши на строкову військову службу до навчальних Центрів Збройних Сил України, Національної гвардії України 32 призовника. Загалом на весняну призовну кампанію нашому району було доведено завдання по призову на строкову службу 30 осіб. Нагадаємо, у 2017 та 2016 роках рівень виконання плану складав 113% та 100% відповідно.

Найбільше строковиків пішло до війська цієї весни із населених пунктів Станишівської сільської ради ОТГ – 8 осіб. Чотири призовника пішло служити із Кодні, по три – з сіл Глибочицької сільської ради ОТГ та Левківської сільської ради. По два призовника забезпечили Новогуйвинська селищна, Березівська, Вересівська, Іванівська, Садківська сільські ради та Тетерівська сільська рада ОТГ. Із Високої Печі та сіл Оліївської сільської ради ОТГ призвано по одній особі.

Загалом позитивна динаміка спостерігається у районі і з призовом на військову службу за контрактом. Плановий показник на І квартал виконано на 100% - 12 військовослужбовців, жителів району уклали контракт, 5 з них зараховано до навчальних центрів ЗСУ, а 7 – до військових частин. На ІІ квартал плановий показник збільшено до 15 осіб, третина з яких вже уклали контракт з військовими частинами Збройний Сил України.

Агітаційна та роз’яснювальна робота у даному напрямку триває.