19 April 2024, 14:04 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Левківській ЗОШ відкрили сучасну медіатеку

30 серпня у Левківській ЗОШ І-ІІІ ст. Житомирського району урочисто відкрито сучасну медіатеку. Таким чином, учні школи з нового навчального року зможуть користуватися принципово новим, інтерактивним освітнім простором, який облаштовано в даному навчальному закладі у рекордно короткий термін.

На відкриття медіатеки завітали голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк, його заступник Микола Козарчук, заступник голови районної ради Василь Стах, начальник обласного управління освіти і науки Лариса Шевчук, начальник районного відділу освіти Світлана Давиденко, сільський голова Олександр Окоча, керівник підрядної організації Костянтин Гончар, депутати районної ради Василь Козел та Анатолій Давидов.

С. Микитюк привітав дітей та педагогічний колектив школи з якісним оновленням навчальної бази та вручив подяки райдержадміністрації О. Окочі та К. Гончару за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток населених пунктів Левківської сільської ради, за постійну турботу про дітей, за проведену роботу по зміцненню матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Наразі медіатека обладнана сучасним приладдям та новими яскравими меблями. Тут у наявності і мультимедійна дошка, і доступ до швидкісного Інтернету, є полиці з книгами, комп’ютерна техніка – усе це тепер доступно учням Левківської школи. Тут діти зможуть знаходити друзів, спілкуватися з ними і навчатися не лише за підручниками, а й з використанням сучасних методів – комп’ютера та Інтернету.

Витратили на проект 470 тисяч гривень – 240 тис. грн. виділила сільська рада на придбання комп’ютерів та інтерактивних комплексів, 180 тис. грн. виділено з обласного бюджету на проведення ремонтних робіт та 50 тис. – кошти освітньої субвенції з районного бюджету.

Нагадаємо, що 3-го серпня Левківська школа отримала статус опорної. Відвідують її діти з Левкова та довколишніх сіл. Це найбільша сільська школа в районі. Тут навчається 386 дітей, з них 54 – першокласники. В школі функціонує 19 класів, викладання в яких здійснюють 45 педагогів. Школа має шкільний автобус, яким доїжджає 93 учні: 13 з Клітчина. 38 – з Калинівки та 42 - з Димарки.

За рейтингом шкіл району у 2017-2018 н.р. школа посіла п’яте місце, її учні демонструють високі результати в предметних олімпіадах, мають вагомі досягнення в предметних, інтелектуальних та творчих конкурсах.

Облаштування медіатеки – це перший крок у реформуванні освітнього простору. У школі збираються оновити клас біології, фізики та хімії, аби дітям було цікаво навчатися та облаштувати лінгафонний кабінет і міні-футбольне поле зі штучним покриттям.

Це не перша медіатека в Житомирському районі. В новому навчальному році вони також функціонуватимуть у Новогуйвинській і Озерненській гімназіях та у Станишівській ЗОШ.