25 April 2024, 13:25 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Стартувала Шкільна Футбольна Ліга Житомирського району

3 жовтня на спортивній базі с. Станишівка стартували перші, історичні для Житомирського району, та й області загалом, змагання - Шкільна Футбольна Ліга Житомирського району 2018 року. Це ще один із спільних проектів райдержадміністрації та районної федерації футболу. Подібний досвід є першим в Житомирській області.

Участь в урочистому відкритті змагань взяли голова райдержадміністрації Сергій Микитюк, голова Житомирської обласної федерації футболу, депутат обласної ради Руслан Павлюк, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Інна Мирна, голова районної федерації футболу Володимир Решотка, представники Станишівської сільської ради.

У своїх вітальних виступах поважні гості побажали учасникам змагань вдалих спортивних стартів, незмінної волі до перемогти та великого футбольного майбутнього.

До змагань залучено футбольні команди (хлопців і дівчат), які сформовані з учнів 5-11 класів (дві вікові категорії: 5-7 класи та 8-11 класи) загальноосвітніх навчальних закладів Житомирського району. Чемпіонат у цій лізі проводитиметься двічі на рік – весною та восени.

Офіційний логотип змагань, їх формат, вікові категорії учасників і дату початку змагань було остаточно узгоджено 27 вересня на загальних зборах представників команд, які беруть участь у Шкільній Футбольній Лізі.

До участі у цьогорічних змаганнях заявлено 28 команд, що представляють 16 навчальних закладів району. У групі хлопців 5-7 класів представлені команди Тетерівки, Глибочиці, Новогуйвинського, Високої Печі, Садок, Кодні, Вересів, Озерного. У групі 8-11 класів представлені команди Озерного, Новогуйвинського, Кодні, Садок, Іванівки, Оліївки, Сінгурів, Денишів, Станишівки, Високої Печі, Кам’янки та Левкова. У групі дівчачих команд 5-7 та 8-11 класів гратимуть команди з Березівки, Садок, Новогуйвинського та Озерного.

Стартові змагання пройшли на нещодавно відкритому міні-футбольному майданчику зі штучним покриттям у с. Станишівка. Далі змагання також відбуватимуться на полях Тетерівки та Садок.

Нагадаємо, що нещодавно подібний майданчик відкрито на базі Озерненської гімназії, де вже проведено змагання на Кубок Житомирського району з футболу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Це вже сьомий такий майданчик у Житомирському районі, причому п’ять з них відкрито у 2018 році. Майданчик побудовано в рамках виконання бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». Загальний кошторис – 1,5 млн. грн. З державного бюджету було передбачено фінансування на рівні 50% (750 тис. грн.).

У планах на 2019 рік будівництво ще семи таких об’єктів у районі. Планується покращити спортивну базу в Левкові, Троковичах, Денишах, Пісках, Глибочиці, Гадзинці та Березині.

Варто нагадати й про те, що лише упродовж січня-вересня поточного року у районі втричі збільшилася кількість футбольних секцій.