28 March 2024, 20:06 Житомир: °C
Нінель Зубкова
Головний лікар приватної клініки Нікамед, лікар акушер-гінеколог

Дисплазія шийки матки!

Жіноче здоров’я – запорука щасливого життя!

Жіноче здоров'я – тема, важлива для кожної жінки, особливо з урахуванням того, що гінекологічні хвороби постійно «молодшають».

Як зберегти своє здоров'я?

Які хвороби є найпоширенішими?

Які симптоми є тривожним «дзвіночком», після якого слід звернутися до лікаря?

Дисплазія шийки матки – одна з поширених жіночих проблем. Підступність цієї хвороби в тому, що в більшості випадків вона не проявляється жодними симптомами. Відсутність проявів хвороби не означає, що вона безпечна для організму. Дисплазія – це передраковий стан, який з часом може розвинутися в онкологічне захворювання. Рак шийки матки – другий по частоті виникнення у жінок, частіше діагностується тільки рак молочної залози. Так, часто дисплазія зустрічається тому, що її появі сприяє багато факторів: ранній початок статевого життя, аборти, інфекційні хвороби і вірус папіломи, який наразі присутній в організмі більшості жінок.

Почувши діагноз «дисплазія шийки матки», не варто панікувати. Слід пам'ятати, що хвороба піддається лікуванню. Крім того, у випадках дисплазії на ранніх стадіях можливе навіть самостійне усунення проблеми, силами захисних систем організму. На жаль, в більшості випадків діагноз «дисплазія шийки матки» ставиться на пізніх стадіях хвороби. Зазвичай, це проходить під час гінекологічного огляду, на який жінки звертаються з інших причин, часто не пов'язаних з дисплазією.

Основний спосіб попередити дисплазію – проходити регулярний профілактичний огляд у гінеколога, принаймні двічі на рік. Навіть якщо ви відчуваєте себе цілком здоровою – огляд спеціаліста необхідний, тому що дислазія може розвиватися не проявляючись жодними симптомами.

У відділенні гінекології приватної клініки НІКАМЕД ви може отримати повноцінну консультацію спеціаліста, пройти огляд, відеокльпоскопію та здати всі необхідні аналізи, щоб впевнитися в тому, що ви здорові.

ЗРОБІТЬ ПЕРШИЙ КРОК НА ЗУСТРІЧ ЗДОРОВ’Ю!

Один дзвінок, один візит до лікарі і ви вже поза зоною ризику!