28 March 2024, 19:10 Житомир: °C
Володимир Васьківський
Підприємець

Руководитель ТТУ Демчик уничтожает предприятие

Житомирськое трамвайно-троллейбусное управление - очень важное для города предприятие с большим и когда-то слаженным коллективом. Но все изменилось осенью 2018 года, когда директором стал Евгений Демчик. Они начали заводить свои фирмы на закупки, сокращать выпуск троллейбусов, повышать зарплату только приближенным, а всех несогласных - давить морально и увольнять.

Одними из неугодных стал коллектив столовой. Людей довели до инфаркта, а столовую планомерно уничтожают.

Коллектив столовой обратился к мэру и депутатам городского совета с просьбой помочь и защитить!


Шановний Сергію Івановичу!

Шановні депутати міської ради!

Вимушені звернутись до Вас, як до посадових осіб, які призначають, контролюють та звільняють керівників комунальних підприємств міста. Просимо захистити нас від тиску начальника КП ЖТТУ Є.О. Демчика та зупинити процес знищення їдальні.

Їдальня трамвайно-тролейбусного управління має важливе значення у структурі підприємства і є одним із елементів соціального пакету для його працівників. Це важливо з огляду на постійний дефіцит кадрів у ТТУ через невисокі зарплати. Крім того, при низьких цінах на страви, їдальня забезпечувала самоокупність і ще пів року тому була єдиним беззбитковим підрозділом КП ЖТТУ.

Після приходу Євгена Демчика на посаду та продиктованих ним змін значно погіршились економічні показники роботи їдальні. Так, середньомісячна каса із липня по вересень 2018 року складала 5 928 грн., а після “реформ” керівника підприємства 5 614 грн. і продовжує знижуватись. Помісячні показники 2018р. наступні:

липень - 5437 грн.

серпень - 5768 грн.

вересень - 6578 грн.

жовтень - 6541 грн.

листопад - 5949 грн.

грудень - 5408 грн.

січень 2019 р. - 4558 грн.

Керівництво підприємства з невідомих причин змінило постачальників продуктів, що призвело до суттєвого росту закупівельних цін. Опікується цим процесом заступник начальника КП Максим Манухін. До прикладу, до жовтня 2018 року закупівельна ціна на м’ясо складала 90 грн.

У жовтні підприємство почало закупати м’ясо у іншого постачальника за ціною 109,90, биток був 110 грн/кг, а з жовтня 139,90 грн/кг. Щомісячно їдальня втрачала на цьому, при цьому ріст цін на страви склав 15-20%.

Serpen-Menu


Меню серпня, до приходу Євгена Демчика на посаду


Menu-Sichen

Меню січня, ріст цін після нововведень

Згідно Наказу Євгена Демчика №29 від 01.02.2019 року на закуплені продовольчі товари їдальнею встановлюється націнка 100-150%. Наслідком цього став різкий ріст цін на страви на 20-50% і зменшення кількості людей, які харчуються на підприємстві. Так, у ІІІ кварталі 2018 року за день послугами їдальні користалось в середньому 150 громадян, а вже за нинішнього керівництва КП у IV кварталі - 129 громадян, а у січні 2019 року - 103 людини.


Prognoz-Menu

Прогнозований ріст цін, згідно наказу керівника Демчика

Ціни збільшуються, витратна частина збільшується, а каса наразі зменшується.

Все це веде їдальню ТТУ до збитковості та фактичного знищення. Ще одне необґрунтоване підвищення цін згідно Наказу Демчика Є.О. призведе до того, що послугами їдальні майже ніхто не користуватиметься.

Окрім відверто безгосподарського підходу ми весь час перебуваємо під моральним тиском з боку начальника КП ЖТТУ Євгена Демчика, заступників начальника КП Максима Манухіна та Володимира Малика.

Неодноразово під кінець робочого дня керівник управління Демчик Є.О. вривався на кухню рахувати залишки обідньої продукції. Могла залишитися одна котлета та кілька сирників, які він знімав на камеру свого мобільного телефону, після цього вимагаючи у письмовому вигляді звіту про щоденні залишки обідньої продукції. На неодноразові повідомлення про зменшення кількості людей, які харчуються у їдальні, керівництво підприємства відповідало дослівно “меньше будут ходить, меньше вонять будут". Така поведінка показує неспроможність керівника підприємства адекватно аналізувати процеси, керувати людьми та виконувати покладені на нього міським головою завдання. Із 1990 року, коли їдальня перейшла на баланс трамвайно-тролейбусного управління, за жодного керівника КП на підприємстві не було такого свавілля, відтоку кадрів та кричущого непрофесіоналізму.

Враховуючи вищенаведене, просимо Вас розібратись у цій ситуації і захистити їдальню ТТУ, як важливу складову діяльності підприємства.

З повагою, працівники їдальні КП ЖТТУ

Васьківська Г.І.

Шкадова В.П.

Ремез В.Д.

Майсус Ю.П.

Котюжинська Т.О.


Кроме озвученных фактов, Демчик и его прихлебатели обливают грязью коллектив под видом анонимного журналиста “Муха”, публикуя просто вопиющую неправду, которая не укладывается ни в какие рамки хотя бы элементарного приличия и объективности.

Мы обращаемся к городским властям - хватит экспериментировать над предприятием! Если Демчика не остановить сейчас, он просто уничтожит все то, что создавалось поколениями житомирян.


С уважением,

бывший работник предприятия Владимир Васьковский