20 April 2024, 13:29 Житомир: °C
Наталія Сітченко
Журналістка

​Популяризуючи книгу, бібліотекарі переодягнулись у костюми героїв дитячих казок

«Казкові бібліотеки» відкриються у десяти бібліотеках-філіалах Комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради 2 квітня до Міжнародного дня дитячої книги. Тут творитимуться десять казкових історій

Так, так, Снігова Королева і Мері Поппінс, Котигорошко і Коза-Дереза, Феї з Попелюшкою та Карлсоном, а насправді усі працівники закладу у костюмах п’ятдесяти героїв улюблених дитячих книжок, спілкуватимуться, гратимуть зі своїми наймолодшими читачами і говоритимуть про магію дитячого читання, яке дарує щасливі хвилини насолоди.

В програмі «Казкової бібліотеки» - драйвова мандрівка сторінками дитячих книжок, подорож у країну Книголандію до Червоної Шапочки, дегустація книжкових новинок, «сміхочитання» і безліч інших креативних заходів, які зроблять цей день святковим і радісним для дітей. Спеціальним гостем житомирських читайликів цього дня стане наш земляк, талановитий дитячий письменник і ілюстратор Кузько Кузякін, який нещодавно в рамках «Коронації слова» отримав спецвідзнаку "найсмішніший твір для дітей», а також зі своєю книжкою «Росли груші на вербі» став автором-лідером книжкових продажів на Форумі видавців у Львові. Більше щестисот маленьких житомирян стпануть учасниками святковтх заходів, присвячених Міжнародному дню дитячої книги.

«Про важливість читання сьогодні розміркоувють письменники, філософи, актори, музиканти….- каже директор Централізованої бібліотечної системи Лариса Харчук, - Практичною альтернативою паперовим носіям у сучасному світі все частіше стає електронна книга. І ми, зазначу, від цих процесів також не стоїмо осторонь - запровадили, зокрема,систему електронного квитка тощо Але головне, вважаємо. полягає в іншому – необхідно, щоб ми і наші діти не втратили справжній інтерес до магічної сили літератури. Тож шукаємо і знаходимо різні шляхи для досягнення цієї мети»

Партнерами і спонсорами КЗ «Централізована бібліотечна система» у проведенні свята стали найвідоміші українські видавництва «Ранок» та «Зелений пес», а також Житомирський академічний театр ляльок, міський Палац культури, Квеструм «60 хвилин».

Бібліотекарі міських бібліотек закликають дорослих брати до рук дитячу книгу і читати своїм малюкам щодня. І стати одного разу тими дорослими, які знову почали читати дитячі книжки. Тоді, спільними зусиллями , зможемо відкривати нашим дітям світ радості і знань !