24 April 2024, 14:30 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Сергій Микитюк: «Ми маємо робити усе, щоб люди в Україні раділи життю та відчували себе щасливими»

Нагадаємо нашим читачам, що цьогоріч, у червні, в Житомирському районі вперше буде проведено свято «Фестиваль полуниці». Аби дізнатися про деталі святкування ми звернулися із низкою запитань до ініціатора заходу – голови Житомирської райдержадміністрації Сергія Микитюка.

Ред. - Сергію Михайловичу, як відомо, 8 червня 2019 року в с. Висока Піч, на території колишнього військового містечка, заплановано провести перший на Житомирщині Фестиваль полуниці. Як виникла ідея свята і чому вибір саме за Високою Піччю?

С.М. – Так, у суботу 8 червня на вказаній вами локації, у розпал полуничного сезону, відбудеться перший в нашій області Фестиваль полуниці. Ідея свята виникла не спонтанно. Якщо взяти календар, то майже кожного тижня Україна відзначає день пам’яті та жалоби. Люди втомилися від негативу та конфліктів, постійних суперечок та бруду, що нещадно ллється великим потоком через ЗМІ. Ми самі собі створюємо важке, гнітюче життя. Україна має бути успішною країною, де люди будуть жити в мирі і злагоді, радості і благополуччі. Ми гостинний народ і любимо влаштовувати свята та запрошувати на них безліч гостей. Ми маємо робити усе, щоб люди в Україні раділи життю та відчували себе щасливими. Полуниця – це та ягода, що відкриває літній сезон величезної кількості ягід, фруктів та овочів, які дарує нам наша чарівна українська природа. Тому Фестивалем полуниці ми разом зустрічаємо літо. І він може стати щорічною літньою родзинкою нашого краю. Тим більше, що Висока Піч здавна славиться, як полуничний край. Тут, і у найближчих селах надзвичайно розвинене вирощування цієї ароматної ягоди у приватних домогосподарствах. Саме тому цей населений пункт і був обраний нами у якості основного місця проведення такого заходу.

Ред. – Що передбачено програмою Фестивалю?

С.М. – Наш Фестиваль планується як захід, який триватиме з 11.00 год. до 17.00 год., тому упродовж усього дня на майданчику біля місцевого будинку культури на професійній сцені плануються виступи художніх та хореографічних аматорських колективів району. Багато з них є переможцями обласних, Всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів. Також програмою заходу передбачено проведення виставки-ярмарку полуниці найрізноманітніших сортів від місцевих домогосподарств та гостей свята. Окрім цього увазі гостей будуть запропоновані виставка виробів майстрів народної творчості, конкурси та розваги для дітей, батути, футбольний турнір серед дітей під егідою Житомирської районної федерації футболу, майстер класи з виготовлення вареників та випікання млинців, частування морозивом й іншими смаколиками та ін. Святковий настрій гарантуємо!

Ред. – Наскільки масштабним виявиться свято покаже час, чи плануєте організовувати підвіз з Житомира до місця локації Фестивалю?

С.М. – Впевнений, що з часом Фестиваль полуниці стане обласним, а згодом, можливо, і Всеукраїнським або міжнародним святом. Разом нам усе по силах. Цьогоріч ми запросили до участі в ньому домогосподарства-виробники полуниці Житомирського та сусідніх районів, делегації сільських рад району, широку громадськість. Партнером-перевізником свята є ФОП Савіцький А.А., інформаційним партнером – газета «Приміське життя». Підвіз буде здійснюватися з майдану Перемоги у Житомирі централізовано. Рейси відправлятимуться об 11.00, 12.00, 13.00 та 14.00 год. Зворотні рейси заплановані о 12.00, 13.00 та 16.00 год.

Ред. – Дякуємо за інформацію та бажаємо гарного свята!