24 April 2024, 16:48 Житомир: °C
Дмитро Давидов
Електрик, економіст, вчитель, соціальний працівний і просто людина, якій не все одно.

На Високу Піч!


Іноді, мені, як і багатьом житомирянам, доводиться їздити у Чуднівському напрямку, іноді, я роблю це на 177 маршрутці.

Хочу поділитися з вами однією історією. Зовсім нещодавно, їхав я на маршрутці у бік Високої Печі. Все добре – стоїмо щільно, але ще не дуже тісно. Так було аж допоки водій не увімкнув щось схоже на систему вентиляції. Пристрій почав шуміти і на пасажирів повіяло… ні, не свіжим повітрям, а чимось схожим на запах з ароматичною домішкою з вайпера (електрона сигарета). Дехто закашлявся, хтось у салоні почав говорити в голос про дивний запах у салоні. Одна жіночка з дальнього кінці маршрутки навіть досить голосно поцікавилася у водія «що то за запах». Але водій, можливо, весь у ароматах невідомої «смердючки», не помітив або не схотів помітити запитання і не відповів. З міста ми виїхали і проїхали аж до Тетерівки, поки я не вирішив закінчити «експеримент по захисту пасажирами своїх прав». Особисто поцікавився у водія чим пахне з системи вентиляції. Він не відповів, «впавши на мороз». Тоді я наголосив, що у салоні можуть перебувати хворі на астму люди і ця невідома ароматична речовина може спровокувати астматичний напад. І якщо ліків або медичної допомоги поряд не знайдеться, людина може померти. Тоді водій змилостивився і вимкнув «ароматизатор», від якого в очах пекло а в роті був стійкий смак металу.

Тож шановні пасажири, не соромтеся відстоювати своє право на безпечний проїзд, на задовільні умови у салоні, на те, щоб вам у вуха не звучав «улюблений шансон» з виключно добрим і корисним змістом, на те, щоб водій не смалив на робочому місці, був так само ввічливий, як і ми, пасажири і т.д. І якщо на склі і приборних панелях висить 30 іграшок, які гойдаючись, не можуть не відволікати увагу водія – то це наша безпека і наша, разом з хазяїном маршруту, задача, щоб того мотлоху там не було і щоб проїзд був безпечний. А якщо це є не так, то завжди є способі впливу. Від телефонного дзвінка перевізнику до скарги в Управління транспорту і зв’язку (0412) 48-11-99.

Тож гарної всім дороги, прямого асфальту, ввічливих пасажирів і водіїв. А також не забувайте про паски безпеки і будьте доброзичливі і милостиві, тоді, як говорить Слово Боже, і нас помилують.