26 April 2024, 01:40 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Відбулося третє позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС

Увечері 13 березня відбулося третє позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому обговорено поточну ситуацію щодо поширення коронавірусної інфекції в області.

Терміновість наради викликана фіксацією факту першої смерті від коронавірусу у Радомишлі. Померла 71-річна жінка. Її родичі знаходяться на обсервації вдома, ознак захворювання у них наразі не виявлено. Проведені дезінфікуючі заходи у лікарні, в помешканні померлої, та у місцях де вона перебувала, зокрема – на вокзалі та у церкві. Вживаються інші заходи.
Також, як повідомив голова комісії, очільник Житомирської райдержадміністрації Юрій Оханський, наразі перевіряється інформація щодо можливого захворювання ще одного жителя області – в Бердичівському районі. Чоловік має схожу до коронавірусу симптоматику, знаходиться на самоізоляції.
Юрій Оханський разом із членами комісії висловлюють глибокі співчуття родині та близьким померлої жительки області. Голова РДА закликав усіх вживати всіх необхідних заходів щодо недопущення поширення хвороби, у разі перших ознак захворювання залишатися вдома, викликати лікаря та не наражати на небезпеку інших.
Загроза серйозна, але панікувати не варто. Спільними зусиллями ми можемо запобігти поширенню лиха. Саме тому керівництво районної лікарні отримало доручення до понеділка 16 березня розробити детальний кошторис на придбання необхідних засобів захисту для персоналу установи на випадок контактування із особами, які мають ознаки захворювання на COVID-19. У свою чергу райдержадміністрація та районна рада шукатимуть додаткові джерела фінансування таких непередбачуваних видатків.
Нагадаємо, що на засіданні комісії 12 березня було розглянуто питання про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення Житомирського району та заходів стосовно стабілізації епідеміологічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19 та визначено конкретні заходи та завдання щодо ефективної протидії поширенню коронавірусної інфекції серед населення та стабілізації епідемічної ситуації.