26 April 2024, 00:37 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

​ЩЕ ОДИН КРОК ДО ПОВНОГО ЗНИЩЕННЯ ГЕОЛОГІЧНОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ


Влада послідовно і наполегливо, крок за кроком, знищує геологічну галузь в Україні.

Ще один такий показовий крок - призначення першим заступником Держгеонадр Романа Костянтиновича САМАРАГУ, якого ніяким боком до геології притулити неможливо.

Останні три роки він взагалі ніде не працював і нічого невідомо про його діяльність, крім того, що він активно брав участь в конкурсах на різні посади в державних службах.

Ось, доволі скудна оприлюднена інформація що про цього «діяча»:

«… Юрист, який працював заступником голови представництва нафтогазової компанії «CBM Oil Plc» та радником з розвитку бізнесу британської компанії «Кадоган Петролеум», яка займається видобутком газу в Україні. У 2018-му С а р а м а г а подавався на посаду члена НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)..».

Із більш ранніх повідомлень про його діяльність є і таке.

В статті «Україна втрачає мільярди через монополію кума Порошенка» http://factor-news.info/ukrayina-vtrachaye-milyardi-cherez…/ наводиться така інформація:
«…Окрім Третьякова, до них належить тодішній голова Фонду держмайна Ігор Білоус. Зв’язок Білоуса і УНЛ проходить через директора компанії CBM OIL PLC Романа
С а р а м а г о. Останній в 2014-му працював директором Департаменту забезпечення діяльності служби Державної фіскальної служби України, тобто – безпосередньо під керівництвом Білоуса…».

Жодної його публікації, виступу, чи висловлених думок щодо розвитку геологічної галузі в інформаційному просторі не знайдено.

Чим керувалась конкурсна комісія при відборі цього претендента, якими його здобутками – мабуть більше всього, що рекомендаціями британських агентів впливу.

Конкурсні комісії в Україні є самими марнотратними і навіть шкідливими структурами, які створені з однією метою - проштовхування до влади своїх схематозних людей. Ця непотреб – конкурсні комісії усіх рівнів – повинні бути ліквідовані.

З призначенням Самараги керівництво Держгеонадр стало одним із самих непрофесійних.

Геологічною галуззю на усіх рівнях нині бездарно управляють слабенькі юристи, економісти, бухгалтери, представники правоохоронних органів та інші далекі від геології.

І це є очевидним свідченням цілеспрямованою політики влади на повне знищення галузі в угоду нашим західним партнерам.