29 March 2024, 01:31 Житомир: °C
Матвій Хренов
Житомирянин

Масові гуляння під час COVID_19

Мені важко зрозуміти рішення мерії. Кількість хворих на COVID_19 продовжує глобально зростати. У Коростені скасовують Міжнародний фестиваль дерунів і пропонують відзначати вдома чи у колі друзів. В той же час у Житомирі на вихідні планують масові гуляння…

Так само, як важко зрозуміти, навіщо 1 вересня у деяких школах влаштовували лінійки. Тобто, з одного боку дітей змушують носити маски, з іншого – збирають в одному місці. Навіщо?

За добу у Житомирській області зафіксували 60 нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Зараз у Центральній міській лікарні №1 з підтвердженим діагнозом перебуває понад 70 пацієнтів, четверо з них дуже важкі.

Навесні, коли почався карантин, провели опитування серед містян та відмінили святкування Дня міста. А в нас неочікувано з’являється нове свято – День житомирянина. Що це, якщо не подвійні стандарти?

Я вважаю, абсолютно недоречним проводити масовий захід, під час якого в одному місці збереться 2-5 тисяч житомирян. Під час концерту ніхто не зможе проконтролювати дотримання соціальної дистанції, люди точно познімають маски, там буде алкоголь і так далі.

Більшість залишиться вдома, але хтось таки піде на концерт. На фоні загального росту захворюваності це може призвести до серйозного стрибку. Ми не можемо забувати про безсимптомних носіїв, які заражають, навіть не усвідомлюючи, що самі хворі.

Такими діями ми нівелюємо саме поняття соціального дистанціонування. Безвідповідальність, може призвести до сумних наслідків.