20 April 2024, 11:59 Житомир: °C
Юля Чепюк
блогерка

Гуманне ставлення до тварин - один із показників цивілізованості громади

Днями очільниця міського Центру захисту тварин Саша Мельник підбивала підсумки року роботи. І от цікаві цифри: стерилізували 460 собак та 785 котів, завдяки чому на вулицях міста не з`явилося близько 5300 нових тварин. Йдеться лише про потомство від безпритульних.

А скільки по місту бігає самок на «вільному вигулі», які «приносять у подолі», а їхні господарі потім позбуваються від приплоду різними способами? Про долю цих цуциків і кошенят я вже писала раніше тут. Спойлер: більшість гине в муках.

У ГО «Кіт Пес Єнот Корова» перше серйозне досягнення – торік ми реалізували грант від Управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради на проведення інформаційної кампанії «Будь відповідальним – стерилізуй свого домашнього улюбленця».

Якщо коротко, то нашою метою було пояснити житомирянам, що стерилізація домашніх улюбленців чи не єдиний гуманний спосіб зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міста. Адже безхатьки – це або колишні власницькі тварини, або їхнє потомство.

А ще нагадати – гуманне ставлення до безпритульних тварин і відповідальне утримання домашніх є одним із показників цивілізованості громади.


Я не можу оцінювати ефективність кампанії в кількості простерилізованих власницьких тварин після неї, бо навряд хтось приходив у ветеринарну клініку з заявою: ми тут на сітілайті побачили і все зрозуміли, але дуже сподіваюся, що вдалося достукатися хоча б до частини житомирян.

Отже, у нас було трохи більше 12 тисяч гривеь. Що ми зробили за ці гроші:

  • Запустили соціальну рекламу «Любиш? Стерилізуй!» на сітілайтах та лед екранах міста у форматах фото та відео.
  • Замутили виставку домашніх безпородних собак «Мокпий Ніс 2021». Відео можна подивитися тут.
  • Виготовили й розповсюдили серед учнів шкіл буклети зі щасливими історіями безпритульних тварин, які знайшли домівку. Роздрукували 10 000 штук, ще трохи лишилося.

61f423a8708e0.jpg

Загалом вийшло 10 сітілайтів, які нам в межах соціального партнерства (безкоштовно, типу) надали компанії «Луч» та «Дозор». Також «Дозор» постійно крутив на своїх зупинках наш «душещіпатєльний» ролик, а Ростмедіа розмістила відео з закликом взяти участь у виставці безпородних собак «Мокрий Ніс 2021» на великому екрані на Михайлівській. Дякуємо цим чудовим компаніям і їхнім прекрасним власникам – подання від нас на нагородження вас плюсиком в карму вже полетіло до Небесної Канцелярі.Чекайте.

З повною презентацією можна ознайомитися тут.

61f42334db7a3.png