5 May 2024, 00:32 Житомир: °C
Наталія Сітченко
Журналістка

Красу і комфорт нашого життя створюють випускники ПТО

Майбутнє України починається в навчальних майстернях і молодіжних аудиторіях. Сьогодні, у складних реаліях воєнного часу, держава вголос говорить про освіту, а значить про майбутнє. Говорить про здобуття молоддю першої робітничої професії і піднесення престижу цієї професії. Говорить про необхідність подолання колишнього байдужого і безбарвного ставлення до неї. За твердженням міністра освіти і науки України Оксена Лісового «Сучасна система професійної освіти – це необхідний крок на шляху до відбудови України". Житомирські освітяни сприймають цю тезу, як життєву необхідність і роблять конкретні кроки у напрямку наближення освітнього процесу у ПТО до потреб суспільства, потреб ринку.

Одним з головних меседжів, з яким працює ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м.Житомира» є твердження про те, що красу і комфорт нашого життя створюють саме випускники профтехосвіти.

Цими грудневими днями здобувачі освіти Центру (група перукарі-манікюрники) зустрілися з учнями 8-Г класу ліцею №23 м. Житомира ім. М. Очерета (класний керівник Н.П. Бубон), щоб продемонструвати, що так воно і є. І красу вони можуть і люблять створювати власноруч.

Дівчата зібралися в ІРЦ «Вікно в Америку» обласної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича, щоб зануритись в царину творення образів краси української дівчини, невід’ємним елементом якого є доглянуте і прибране волосся. «Українська коса -дівоча краса» - так називалася розповідь, історичний екскурс майстра виробничого навчання К.С. Черкес про естетику жіночої зачіски, техніки її виконання, які здобувачі освіти презентувала юним слухачкам. Майбутні перукарі продемонстрували різноманітні стилі плетіння коси, які вони опанували у закладі. А ще, поділилися, перевагами навчання у Центрі, де вони, здобуваючи знання про сучасну індустрію краси, водночас мають можливість працювати за фахом. Адже у закладі діють елементи дуальної освіти. І це тільки один з напрямків тих змін, які відбуваються сьогодні у закладі профтехосвіти на шляху реформування і модернізації, які здійснюються на основі міжнародного досвіду і кращих практик ЄС.

657808c3bc368.jpg

657808bc0c746.jpg

657808b2ae007.jpg

6578089ece591.jpg

65780883b845b.jpg