29 April 2024, 22:05 Житомир: °C
Жанна Соловйова
Голова правління Фонду громади Житомира, виконавча директорка НУО "Сучасний Формат", громадська діячка

Сучасному Формату 17: підводимо підсумки і будуємо плани

Створення безпечних, комфортних і справедливих умов проживання в громадах України – це місія Неурядової організації «Сучасний формат». В цьому році «Сучасний формат» відзначає 17-річчя.

Наша команда – наша родина. Це одна з цінностей «Сучасного формату». Повномасштабна війна розкидала по світу усіх членів нашої родини. Але, незважаючи на відстані у тисячі кілометрів, ми відчуваємо підтримку і щиро віримо у найшвидше воз'єднання. Ми, як і завжди, віддані справі. Зараз виконуємо ще більше роботи. Наша діяльність трансформувалася і ми почали робити багато нового. Зокрема, почали будувати.

Зараз реалізовуємо проєкти зі Звягельською міською радою за підтримки німецького партнера Humedica, а саме робимо соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб. У минулому році завдяки співпраці з програмою “Віднова:UA" у Житомирі з'явився молодіжний центр. Ремонтувати приміщення з'їхалися молоді люди з різних куточків України. Ми продовжуємо навчати та об'єднувати. Завдяки нашій програмі «Голоси громад в умовах війни» ми посилюємо спроможність організацій громадянського суспільства на місцях, активно проводимо просвітницьку роботу, просуваємо принципи прав людини, а також екологічної свідомості. Діяльність громадської організації має відповідати викликам.

І дуже цінно, що колись команда "Сучасний формат" створила "Фонд громади Житомира". І коли почалася повномасштабна війна, саме завдяки такому інструменту, як "Фонд громади Житомира", нашій команді вдалося зробити дуже багато важливих справ, направлених на оборону рідного міста, а також підтримку постраждалих від повномасштабної війни. Два роки війни змінили нас. Ми відчуваємо, що житомиряни більше почали цінувати рідне місто, вони готові вкладати в його розвиток. І хочеться, щоб в Житомирі з'явилося більше і більше місць, де можна не тільки відновлювати своє емоційне здоров'я, але й пізнавати своє місто. Ми маємо об'єднуватися для того, щоб розвивати громаду, де ми живемо та працюємо, і яку любимо.