Влада

Начальник УМВС розповів про захист житомирських державних органів та «проплачені кримінальні елементи»

18 July 2014, 15:29

 Начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко прокоментував Житомир.info заяву про те, що 10-й територіальний батальйон оборони Житомирщини буде захищати державні органи влади від проплачених кримінальних елементів. Про це під час брифінгу 11 липня заявив сержант батальйону Микола Тулісов.

«Територіальні батальйони оборони створені за ініціативою Генерального штабу Збройних сил України. Основна задача територіальних підрозділів оборони – захист суверенітету нашої держави, участь у бойових діях на сході, в проведенні АТО, а також – захист кордонів нашої батьківщини. Це збройні формування і їх основна задача – недопущення порушення цілісності і суверенітету нашої держави. Функція охорони органів влади покладається на організації, охорона державних адміністрацій – на Державну службу охорони (ДСО). Кожна організація має право вибору охоронної фірми, яка повинна забезпечувати охорону в адмінбудинку, а також контролювати порядок в цих приміщеннях», - сказав Демяненко.

Начальник обласної міліції також вважає, що заяви про «проплачені кримінальні елементи» є дезпідставними.

«Є ще правоохоронні органи і ми можемо проводити роз’яснення і розмежовувати – де є проплачені елементи, а де є порушники громадського порядку. На даний час інформації щодо проплачених кримінальних елементів, які можуть захопить обласну адміністрацію, у мене немає», - зазначив Юрій Демяненко.

Як повідомляв Житомир.info 14 липня о 9-й ранку біля ОДА планувався огляд стану готовності 10-го батальйону територіальної оборони, але стало відомо, що батальйон терміново відправляють на схід.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі