Місто

Житомирян закликають вийти на акцію протесту проти підвищення вартості проїзду

8 December 2014, 09:59

 9 грудня житомирян закликають прийти до Житомирської міської ради та приєднатися до акції протесту проти підвищення вартості проїзду.

Про акцію Житомир.info повідомили організатори: політичні партії «ДемАльянс», «Сила людей», Асоціація громадських об’єднань «Нова Сила» та рух «Автомайдан Житомир».

Початок акції біля мерії запланований на 10.00, коли почнеться друге пленарне засідання сесії міської ради.

«У середу 3 грудня виконком Житомирської міської ради без достатніх обґрунтувань і з порушеннями Закону прийняв рішення про підвищення вартості проїзду у тролейбусах/трамваях до 2 грн., та до 3 грн. у маршрутках. Лише за офіційними даними щомісяця це подорожчання коштуватиме 1,5 млн. грн. з кишень житомирян. Насправді ця цифра майже вдвічі більша. Перевізники показують нібито мінімальні зарплати водіїв, завищену вартість обслуговування маршруток та тримають у таємниці реальну їх кількість і разом з тим ні слова не говорять про оновлення рухомого складу чи підвищення якості транспортних послуг. Попри численні зауваження членів виконкому, які не підтримали такого рішення та окремих депутатів, сесія міської ради 5 грудня залишила це рішення в силі», - йдеться у повідомленні.

Активісти зазначають, що сьогодні залишається можливість накладення «вето» на рішення виконкому і закликають житомирян вийти під стіни міської ради та висловити свою позицію проти необґрунтованого та непрозорого підняття цін.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня сесія міської ради могла скасувати рішення виконкому про підвищення вартості проїзду, але «за» проголосували лише 23 депутати при необхідному мінімумі 31 голос.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі