Влада

Марні сподівання та обговорення питання скасування рішення про подорожчання проїзду у Житомирі

5 December 2014, 20:07

 Відмінити рішення Житомирського міськвиконкому про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті – з таким проханням звернулись на сесії міської ради депутати та члени виконавчого комітету. Представники міської влади кажуть: підвищення ціни на проїзд обґрунтоване, але погоджуються – економічна ситуація є складною.

«З одного боку розумію, що я зацікавлений в тому що б підтримати ТТУ в цій ситуації. Я розумію, що підняти ціну тільки в тролейбусах ми не можемо, тому що ми отримаємо перетік на маршрутні таксі. Але піднімати ціну в такій ситуації... я розумію, це досить болюче питання, для житомирян, економічна ситуація складна. Сьогодні депутати будуть визначатися і якщо приймуть рішення, то будемо жити в таких умовах, і тарифи не будуть підвищені», - розповідає перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин.

Під час сесії міської ради депутати наголошували на якості перевезень пасажирів та переконували, що житомирянам, особливо працівникам бюджетної сфери, таке подорожчання може бути не по кишені. 

«Якщо ми говоримо про підвищення вартості чогось, в принципі, це нормальне явище і об’єктивний процес, треба розуміти як змінюється від цього якість. За останні роки ми бачимо в місті Житомирі, що якість послуг, які надають приватні перевізники, вона якщо і змінюється, то дуже мінімально, якщо не сказати інше. І якщо ми говоримо, що сьогодні кожен має затягнути паски, їх затягує вчитель лікар, зарплата якого заморожена, а говоримо про підвищення вартості проїзду, то, вибачте, для мене як для бюджетника, як для людини, яка користується громадським транспортом, це вдарить по кишені і не тільки для мене», - каже депутат міської ради Олександр Величко.

Члени міськвиконкому, які виступали проти підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, звернулись і до виконуючої обов’язки міського голови Любові Цимбалюк.

«Любов Володимирівна, як виконуюча обов’язки міського голови, має право вето на рішення виконавчого комітету, і ми подали колективне звернення від членів виконавчого комітету Любов Володимирівні, щоб вона висловила свою позицію. Я попросив би її висловити сьогодні цю позицію, можливо, навіть не доведеться вносити це питання в порядок денний, якщо виконуюча обов’язки міського голови сьогодні підтримує позицію громади, і заветує ці рішення», - сказав член міськвиконкому Дмитро Ткачук.

Попри усі аргументи депутатів та членів виконкому, питання скасування підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті депутати міськради його не підтримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі