Події

В одному з сіл Житомирської області наглядач могил демонтував металеві огорожі на кладовищі

1 August 2015, 09:24

У селі Студениця Коростишівського району Житомирської області чоловік демонтував металеві огорожі навколо могил на кладовищі.

Про це  Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«До Коростишівського райвідділу міліції почали жалітися жителі с. Студениці про те, що хтось понівечів місця поховання їх рідних на цвинтарі. В усіх випадках невідомий демонтував металеві огорожі», – йдеться у повідомленні.

Інформація за цими фактами була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування міліціонери опитали селян і з’ясували, що до злочину міг бути причетний наглядач кладовища, 54-річний місцевий житель. Під час спілкування з правоохоронцями він визнав свою провину.

Як повідомив начальник Коростишівського райвідділу міліції Віталій Вольський, в ході досудового розслідування було встановлено причетність чоловіка до 6 подібних фактів. Також правоохоронці встановили місця, куди наглядач реалізовував демонтовані огорожі.

Нині чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення. 31 липня матеріали з обвинувальним актом направлені до суду.

За чинним законодавством наруга над могилою, учинена повторно і з корисливих мотивів крається обмеженням волі строком від 4 до 5 років або ув’язненням від 4 до 7 років.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі