Суспільство

Копачі бурштину приїхали з Олевська до Житомира, щоб виступити проти призначення Максима Глушаниці

12 August 2015, 16:49

 Призначення Максима Глушаниці на посаду начальника управління Держгеокадастру в Житомирській області невигідне для тих, хто намагається зберегти схеми по незаконному видобутку бурштину – впевнений громадський активіст Олександр Ніколайчук.

Максим Глушаниця, який є помічником народного депутата Борислава Розенблата, брав активну участь у розробці законопроекту про старательську діяльність, що спрямований на легалізацію видобутку коштовного каміння. Олександр Ніколайчук стверджує: на громадські обговорення спеціально привезли копачів бурштину з Олевська, які захищали організаторів незаконного видобутку та виступали проти його легалізації.

«Я сам приїхав з Олевська і по своїм особистим справам, і на засідання по обговоренню питання. Тобто, я бачив, як організовували людей на заправці в Коростені, жителі Олевська приїжджали. Наприклад, ось в перших рядах, здається у третьому-четвертому, сиділо три пані, двоє з яких нещодавно були 19 червня, коли приїздив губернатор та «Автомайдан». Вони організовували там виступ на підтримку людей, які незаконно організовували видобуток бурштину», - каже Олександр Ніколайчук.

Проти кандидатури Максима Глушаниці висловлювалися активісти, які захищали інтереси копачів бурштину, зокрема Віктор Олійник звинуватив претендента на посаду у тому, що його діяльність позбавила людей заробітку.

«Завдяки цій людині зупинилося все. Він, завдяки вказівкам Розенблата і всій його злочинній владі, заборонили людям копати, заробляти. На сьогоднішній день за півроку люди, які робили там, місцеві, вони заробили щось собі. Вся громада проти цієї людини, вся Олевщина», - заявив с трибуни Віктор Олійник.

Олександр Ніколайчук запевняє: призначення нового начальника невигідне в першу чергу тим, хто незаконно копає бурштин на півночі області.

«Є люди, група осіб, які намагаються зберегти схеми по незаконному видобутку бурштину. Зокрема, у мене є інформація, що у 2012, 2014, 2015 роках попередніми керівниками було надано дозвіл на відведення двох гектарів землі на підставних осіб під особисте фермерське господарство, а насправді земельні ділянки були передбачені реально під добуток бурштину», - розповідає Олександр Ніколайчук.

Сам кандидат на посаду розповів, що розхитування ситуації навколо громадських обговорень зручне для тих, хто хоче працювати за старими схемами, і запевнив що отримавши посаду не допустить жодних проявів корупції.

Ця ж жіночка захищає копачів бурштину під час наради у Олевську 19 червня

Цей же чоловік біля незаконної бурштинової копальні в Олевському районі 19 червня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі