Події

Поліція розслідує факт перешкоджання журналістам Житомир.info під час зйомки на кондитерській фабриці

4 January 2016, 10:36

 Житомирська поліція почала розслідування за фактом перешкоджання журналістам Житомир.info під час зйомки подій на кондитерській фабриці 3 січня.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«3 січня до поліції звернулась із заявою журналіст одного з Інтернет-видань про перешкоджання професійній  діяльності їх знімальній групі під час роботи на території житомирської кондитерської фабрики. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Інцидент стався близько 12.00 на території підприємства. Невідомий намагався вихопити мікрофон у журналістки під час запису відеокоментаря одного з учасників подій. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. До матеріалів провадження також долучено відеозапис події. Об’єктивне розслідування кримінального провадження перебуває на особливому контролі керівництва Національної поліції та ГУНП в Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 3 січня журналісти Житомир.info знімали пікет працівників ТДВ «ЖЛ» біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники «ЖЛ» пройшли на територію фабрики, де з 30 грудня знаходяться «тітушки». Під час зйомки один з молодиків намагався забрати у журналістки Оксани Трокоз мікрофон та заважав знімати оператору. Звернення щодо перешкоджання журналістській діяльності до правоохоронців, які знаходилися на місці події, виявилися безрезультатними, а керівник ГУ Нацполіції у Житомирській області Валерій Рудик взагалі пропонував дзвонити «102». Згодом він перетелефонував Оксані і запропонував у міськвідділі написати заяву про порушення прав журналістів.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі