Місто

Працівники ТДВ «ЖЛ» прорвалися на територію фабрики і побилися з «тітушками»

3 January 2016, 15:14

Вранці 3 січня працівники кондитерської фабрики «ЖЛ» вкотре зібралися біля підприємства, яке, за їх словами, захопили «тітушки». Люди скаржаться: невідомі у масках і балаклавах руйнують майно фабрики, а правоохоронці, які знаходяться на території підприємства, ніяк цьому не протистоять.

«В адмінкорпусі почали громити вікна, почали виривати грати і кидати димові шашки. Ми тут були, нам пообіцяли, що все буде спокійно. Але сьогодні, коли ми прийшли, був вже вигнаний екскаватор, яким хотіли нищити адмінкорпус і виривати далі всі решітки. Міліція разом з тітушками стоїть по той бік. Людей не впускають, а тітушки там хазяйнують», - каже завідуюча складом готової продукції ТДВ “ЖЛ” Наталія Денисевич.

Люди звернулися до працівників поліції, аби потрапити на підприємство, та отримали відмову. Тоді натовп рушив на інший вхід. Працівникам вдалося відчинити ворота з боку вулиці Яна Гамарника і потрапити на підприємство. Троє працівниць, озброївшись палицями, рушили до лабораторії, однак дорогу їм перегородили молодики у балаклавах. Вчинилася бійка, працівники кликали на допомогу правоохоронців, але ті непохитно стояли біля центрального входу. Журналістам радили звертатися за коментарями у прес-службу.

Представники міської влади Матвій Хренов та Олексій Ясюнецький, які знаходились на місці подій, зателефонували на 102 і викликали поліцію.

«Це чергова віха корпоративного конфлікту. Наше завдання - у першу чергу забезпечити, щоб не було бійок, щоб не пролилася кров. Зараз приїде наряд поліції і забезпечить громадський порядок», - сказав перший заступник міського голови Житомира Олексій Ясюнецький.

Керівник ГУ Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик відмовився коментувати ситуацію, посилаючись на зайнятість. Але невдовзі запропонував журналістам записати заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Працівники фабрики «ЖЛ» запевнили, що з підприємства більше не підуть і планують ночувати на території фабрики.

«Робочі відкрили ворота, ми зайшли на підприємство, де ми всі працюємо, де наші трудові книжки лежать, подивитися на цей вандалізм, на те, що тут накоїли, поки нас не впускали. Зараз будемо підраховувати збитки. Екскаватор обварений, його готували як броньовик на штурм адмінбудинку, а міліція ходить і каже: ми тут просто спостерігаємо. Людей били - вони стояли, не реагували. Ми тут залишаємось, ми будемо тут всю ніч, а завтра у нас назначені великі збори трудового колективу. Ми всі хочемо працювати на нашому підприємстві», - розповіла заступник генерального директора з кадрових питань ТДВ “ЖЛ” Тетяна Вдовиченко.

Як повідомив Житомир.info, 3 січня працівники Житомирської кондитерської фабрики зайшли в розгромлену лабораторію, де 3 дні ночували «тітушки».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі