Події

Львівський апеляційний суд залишив під вартою екс-замдиректора Житомирського бронетанкового заводу

5 February 2016, 15:08

Львівський апеляційний суд залишив під вартою колишнього заступника директора Житомирського бронетанкового заводу із заставою у 30 мільйонів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Колегія Апеляційного суду Львівської області погодилася з аргументами військової прокуратури Західного регіону України у кримінальному провадженні і залишила в силі рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 21.01.2016 щодо обрання колишньому заступнику директора – начальнику відділу матеріально-технічного забезпечення ДП «Житомирський бронетанковий завод» міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Судом також залишено, як альтернативу, заставу в розмірі 30,000,000 грн», – написав Анатолій Матіос.

Нагадаємо, 21 січня 2015 року Шевченківський районний суд Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону та арештував заступника директора Житомирського бронетанкового заводу.

 

Колегія Апеляційного суду Львівської області погодилася з аргументами військової прокуратури Західного регіону України у...

Опубліковано Анатолієм Матіосом 5 лютого 2016 р.

Як повідомляв Житомир.info, впродовж 2014-2015 років службові особи Житомирського бронетанкового заводу за 2 роки привласнили майна на 6,8 млн грн. До лютого 2015 року директором «Житомирський бронетанковий завод» був Сергій Бутенко.

У в березні 2014 року активісти пікетували заводі вимагали від Бутенка написати заяву на звільнення. У квітня 2014 року Генеральна прокуратура повідомляла, що в ході перевірки встановлено, що посадові особи державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» в період з 2011 року по 2013 включно розукомплектували 78 бойових машин піхоти Збройних Сил України, які перебували на відповідальному зберіганні підприємства. З БМП незаконно вилучили вузли і агрегати на загальну суму більше 12 мільйонів гривень, чим завдали державі збитків в особливо великих розмірах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). У листопаді Житомирський районний суд ухвалив, що один з активістів повинен заплатити Сергію Бутенку 1000 грн за моральну шкоду.

В інтерв'ю Житомир.info військовий прокурор Житомирського гарнізону Валерій Кривоніс докладно розповідав про «унікальну справу» бронетанкового заводуі  про те, що деякі об'єкти, які належали заводу, перейшли у власність директора Сергія Бутенка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі