Події

Замдиректора Житомирського бронетанкового заводу арештували за привласнення 23 млн грн, за які мали відремонтувати техніку на АТО

22 January 2016, 09:18

21 січня Шевченківський районний суд Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону та арештував заступника директора Житомирського бронетанкового заводу.

Про на своїй сторінці у Facebook написав заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Закон має бути нещадний, наче смерть. Для всіх один, доповідаю: Сьогодні(21 січня) Шевченківський районний суд м. Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону та арештував чергового корупціонера – заступника директора Житомирського бронетанкового заводу Л. Цей посадовець у змові із керівником приватного підприємства С., заволоділи коштами державного оборонного замовлення у сумі понад 23 млн грн , виділеними з державного бюджету для ремонту бронетанкової техніки для потреб АТО. При цьому Суддя Шевченківського районного суду міста Львова, відповідно до чинного КПК України, з урахуванням ризиків та цинічності способу розкрадання коштів, визначив для арештованих розкрадачів заставу у розмірі 30 млн грн та 25 млн грн відповідно КОЖНОМУ! Указані особи підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, санкція якої передбачає покарання до12 років позбавлення волі з конфіскацією всього наявного власного майна. Шевченківській суд Львова, прокуратура, невідворотність покарання, нічого у державі не змінюється!», – написав Анатолій Матіос.

 

Генеральна прокуратура Украіни про зміни в державі з іменем Шевченка! Сухо, без зловтішання, відповідно до загальноєвр...

Опубліковано Анатолієм Матіосом 21 січня 2016 р.

Як повідомляв Житомир.info, впродовж 2014-2015 років службові особи Житомирського бронетанкового заводу за 2 роки привласнили майна на 6,8 млн грн.

Нагадаємо, до лютого 2015 року директором «Житомирський бронетанковий завод» був Сергій Бутенко.

У в березні 2014 року активісти пікетували заводі вимагали від Бутенка написати заяву на звільнення. У квітня 2014 року Генеральна прокуратура повідомляла, що в ході перевірки встановлено, що посадові особи державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» в період з 2011 року по 2013 включно розукомплектували 78 бойових машин піхоти Збройних Сил України, які перебували на відповідальному зберіганні підприємства. З БМП незаконно вилучили вузли і агрегати на загальну суму більше 12 мільйонів гривень, чим завдали державі збитків в особливо великих розмірах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). У листопаді Житомирський районний суд ухвалив, що один з активістів повинен заплатити Сергію Бутенку 1000 грн за моральну шкоду.

В інтерв'ю Житомир.info військовий прокурор Житомирського гарнізону Валерій Кривоніс докладно розповідав про «унікальну справу» бронетанкового заводу і про те, що деякі об'єкти, які належали заводу, перейшли у власність директора Сергія Бутенка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі