Події

Активісти попросили директора Житомирського бронетанкового заводу написати заяву на звільнення

27 March 2014, 19:04

 Активісти передали звернення директору Житомирського бронетанкового заводу Сергію Бутенку, депутат облради від Партії регіонів, з проханням добровільно написати заяву на звільнення.

Спершу директор наполягав на тому, щоб звернення йому надіслали поштою, але потім він все ж взяв лист від Автомайдану, самооборони та Демальянсу.

«Це звернення адресоване не тільки Бутенку. Ми плануємо надіслати його копії першому віце-прем'єру Яремі, в.о. міністра оборони України Ковалю та в.о. Генерального директора ДК «Укроборонпром» Терещенку. У нас викликає подив, що в той час, коли українські вояки не мають елементарних речей, пан Бутенко, керівник державного оборонного підприємства, є одним з найбагатших людей області. Ми бачили і зняли на відео його численні будинки і об'єкти нерухомості, які колись належали бронетанковому заводу, а тепер опинились у його власності і власності членів його родини. Для того, щоб показати це все працівникам заводу, ми привезли відеоматеріали і проектор, але нам цього зробити не дали. Звернення, у якому ми попросили його зберегти честь та гідність і добровільно піти у відставку, він таки взяв, але скомкав на місці», - розповів активіст Автомайдану Валерій Арушанян.

Чоловік додав, що директор «накрутив» працівників танкового заводу, налякавши тим, що мають приїхати рейдери з Житомира. Саме тому люди були так агресивно налаштовані. Але після спілкування з активістами новогуйвинці трохи заспокоїлися, а виставлена біля прохідної заводу бронетехніка та пожежна машина заїхали у двір підприємства.

«Ми зокрема обмінялися номерами телефонів і будемо зідзвонюватися у разі чого і допомагати один одного. Люди зрозуміли, що ми на одному боці», - зауважив активіст житомирського Автомайдану.

Активісти говорять, що відступати не збираються. Докази, які на їхню думку доводять корумпованість Бутенка, незабаром передадуть правоохоронцям. Відео про «маєтки» директора заводу дивіться тут.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі