Політика

У Житомирській області на околиці Овруча встановили блокпост, щоб зупиняти російські фури

28 February 2016, 11:22

Вранці 28 лютого на околиці райцентру Овруч, за кілька десятків кілометрів від кордону з Білоруссю житомирські свободівці встановили блокпост, щоб зупиняти російські фури.

Про це повідомляє журналіст Житомир.info, який зараз перебуває на блокпосту.

Кілька десятків людей з червоно-чорними прапорами та прапорами «Свободи» знаходяться біля траси, приблизно за 40-45 км до прикордонного пропускного пункту «Виступовичі». Біля блокпосту є правоохоронці місцевого райвідділу поліції, які кажуть, що їх повідомили про акцію і вони просто охороняють громадський порядок.

Серед представників ВО «Свобода» – депутати Житомирської міської ради Віктор Брокарєв та Олег Черняхович.

Нагадаємо, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на своїй сторінці у фейсбук написав, що його партія відновлює акцію з блокування проїзду російських фур територією України.

«26 лютого 2016 року ВО «Свобода» відновлює загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України у зв’язку зі зрадницькою, капітулянтською позицією уряду Яценюка та міністра транспорту Пивоварського. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагає від уряду Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати зрадницьке за своїм змістом рішення про відновлення з 25 лютого російського транзиту. Неприпустимо, що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Поки Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти на українській економіці. Бездіяльність влади в питанні запровадження дієвих санкцій проти путінської Росії підриває довіру західних союзників до намірів України реально протистояти агресору, а також їхнє бажання продовжувати свої санкції проти РФ. Такими своїми діями центральна влада вкотре демонструє пріоритет бізнесу над національними інтересами України», - написав Тягнибок.

Він закликав патріотів України, громадські організації та усіх небайдужих долучитися до акції з блокування російських фур.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські активісти вранці 13 лютого виставили блокпости біля пункту пропуску «Виступовичі» на кордоні з Білоруссю. 15 лютого активісти на блокпостах пропускали фури з російськими номерами, які їхали з України. Люди на блок-постах переконували, що стоятимуть на кордоні поки Кабмін повністю не заборонить рух російських вантажівок по території України. 16 лютого Міністерство інфраструктури України домовилось про безперешкодне повернення в Україну українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території РФ, та дозволило проїзд по українській території російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС. Режим «їду додому» запроваджували з 16.02.2016 до 25.02.2016 включно.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі