Події

Житомирські активісти на кордоні з Білоруссю блокують російські вантажівки

13 February 2016, 14:01

У Житомирській області на пропускному пункті «Виступовичі» громадські активісти вранці 13 лютого розпочали безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами та товарами.

Про це у своїй сторінці у Facebook повідомив координатор ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

«Мы на месте! Работаем!» - написав він зранку 13 лютого. Трохи згодом – «Все на разворот! С пограничной службой наладили коммуникацию ! Все все понимают, российские дальнобойщики тоже».

 

Все на разворот! С пограничной службой наладили коммуникацию ! Все все понимают, российские дальнобойщики тоже.

Опубліковано Валерою Арушаняном 13 лютого 2016 р.

12 лютого Арушанян розмістив на своїй сторінці офіційне звернення ГО «Рух Автомайдан Житомир» до поліції та СБУ з вимогою заборонити транзитний рух фур з російською реєстрацією автошляхами Житомирської області «як таких, що загрожують територіальній цілісності та суверенітету України», а також поінформував про намір активістів розпочати акцію з блокування російських вантажівок в районі пропускного пункту «Виступовичі».

У коментарі Житомир.info Арушанян розповів, що зранку у Виступовичах Овруцького району перебувають активісти «Руху Автомайдан Житомир», Цивільного корпусу «Азов» та ГО «Атошник», усього близько десятка чоловік. Післяобідньої пори приєдналась Житомирська Самооборона. Увечері чи вранці 14 лютого їх замінить інша група однодумців.

«Розвертати їх у зворотному напрямку не дуже виходить, бо є певна процедура. Має бути формальна підстава для повернення цих автомобілів у Білорусь. Поки ми просто їх зупиняємо, вони стоять, з водіями порозумілися, супротиву ніякого немає. Розмовляли і з прикордонниками, попросили, щоб вони попереджали водіїв, які ще не перетнули кордон, зразу розвертатися і їхати назад, бо з нашого боку буде принципове блокування. Зараз це питання вирішується на рівні митниці», - сказав Валерій Арушанян.

Як відомо, 11 лютого у Закарпатській області почалась акція щодо блокування в’їзду російських вантажівок, активісти вимагають визнання Росії країною-агресором і припинення торгівлі з РФ.

 

 

Фото зі сторінки у ФБ Валерія Арушаняна. Підпис під останнім - "Кофе на костре,- мы надолго))) Нас уже охраняют все службы. Или от нас(((" 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі