Влада

Житомиряни пропускали російські фури «додому», не чекаючи рішення міністерства

16 February 2016, 17:47

Міністерство інфраструктури України домовилось про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд по українській території російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

Про це ввечері 16 лютого повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

«Таке рішення було сьогодні узгоджене з Міністерством транспорту Російської Федерації. Воно дозволить повернути додому більше 600 українських водіїв, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля. Прийняте рішення дозволить українським водіям повернутися до своїх сімей, а їх роботодавцям – повернути свої автомобілі та мінімізувати неефективний простій на території третіх держав», - йдеться у повідомленні.

Режим «їду додому» запроваджується з 16.02.2016 до 25.02.2016 включно. Тобто, більше 600 українських автомобілів, що вже заблоковані на території РФ або прямують до України з країн Азії, зможуть в цей період безперешкодно дістатись України. Аналогічно близько 600 російських автомобілів зможуть повернутись до Росії з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь.

«Ми закликаємо громадських активістів у найближчі 10 днів не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому. Це запорука того, що наші українські водії зможуть без перешкод дістатись України», - підкреслила Оксана Рейтер, заступник міністра інфраструктури України.

У відомстві зазначають, що за останній тиждень у результаті ситуації, що склалася, більше 350 вантажівок українського походження були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів знаходяться в країнах Азії очікуючи на повернення до України транзитом через Росію (це єдиний спосіб для них повернутись назад). Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на нашому західному кордоні з ЄС, очікуючи на повернення до Росії транзитом територією України.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські активісти вранці 13 лютого виставили блокпости біля пункту пропуску «Виступовичі» на кордоні з Білоруссю. 15 лютого активісти на блокпостах пропускали фури з російськими номерами, які їхали з України. Люди на блок-постах переконували, що стоятимуть на кордоні поки Кабмін повністю не заборонить рух російських вантажівок по території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі