Влада

Заступник мера розповів, для чого житомирському ТТУ хочуть виділити понад 11 млн грн

13 September 2016, 09:50

До кінця року Житомирське ТТУ може отримати більше 11 млн грн на зарплати та електроенергію.

Проект рішення сесії міськради «Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради» 12 вересня опублікований на сайті Житомирської мерії.

«З метою поліпшення організації роботи комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

1. Збільшити статутний капітал комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради на 11 300 000,00 гривень.

2. Внести та затвердити зміни до Статуту комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради виклавши його в новій редакції, що додається.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків», – йдеться в проекті рішення.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук пояснив Житомир.info, для чого планується виділити ТТУ більше 11 мільйонів гривень.

«Це робиться регулярно: зарплата, електроенергія. Гроші ТТУ не виділяються всі на початку року, а давали частинами. Спочатку 2 мільйона, потім 4, потім 18, щоб до кінця року закрити. У нас на початку, взагалі всього фінансового плану ТТУ була різниця у зв’язку з цими пільгами і всім – 37 мільйонів, і їх періодично на сесіях їм додавали, так само, як це було з теплокомуненерго, водоканалом. Це остання сума, що за четвертий квартал погасити – це жовтень, листопад, грудень. У травні виділили 18 мільйонів на все літо і вересень включно, а тепер уже з жовтня маємо виділити цю суму, яка зазначена в проекті рішення. Загальна сума на рік для ТТУ складає близько 35 мільйонів. Їм по розрахунках лише за пільги мало б прийти 55 мільйонів, у зв’язку з цим, виникає і розбіжність, яку вони не можуть покрити свою електроенергію і зарплату в повній мірі, бо вони за рік недоотримають за рік з державної субвенції кошти», – розповів Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого на зекономлені кошти житомирське ТТУ купило чеський тролейбус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі