Місто

Житомирське ТТУ на зекономлені гроші купило ще один чеський тролейбус

19 February 2016, 15:42

19 лютого до Житомирського трамвайно-тролейбусного управління прибув тролейбус Skoda 14Tr.

Про це повідомляє офіційний сайт ЖТТУ.

Як розповів Житомир.info начальник Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Олег Таможський, це – тролейбус з Чехії, що вже був у використанні. Скільки років він їздив чеським містом і скільки кілометрів «намотав», сказати не береться, бо документи на машину ще не дійшли в Житомир.

«Те, що ми його зняли (з евакуатора – ред.) і він сам їхав на оглядову яму, це дає право говорити, що його стан досить добрий, і він дуже швидко вийде на вулиці міста. Зараз він стоїть на території ТТУ, і після реєстрації та технічного обслуговування – треба перевірити гальма, ходову, змазку, - тролейбус можна випускати на лінію», - сказав він.

Тролейбус вартістю близько 880 тисяч гривень закупили за зекономлені у 2014-2015 роках кошти з міського бюджету, - каже Олег Таможський. Він – перший у 2016 році і 32-й за півтора останніх років, що надійшов за програмою поповнення рухомого складу ТТУ.

«У цьому році це перший куплений для Житомира тролейбус, але це за ті кошти, які ми не реалізували у 2014-15 роках. Тоді ми мали закупити 31 тролейбус, але з кожного договору, а їх було укладено 3, залишилися потрошку кошти, ми їх зібрали, і нам вистачило на ще один тролейбус», - розповів начальник управління.

В ЖТТУ іще не знають, на який саме маршрут вийде чеська машина, адже це для транспортників не принципово. На запитання, чи планує управління закуповувати ще б/в тролейбуси до кінця цього року, Олег Таможський відповідає:

«Усе залежить від міської ради. Якщо в бюджеті розвитку будуть закладені кошти – то, звичайно, так».

Як повідомляв Житомир.info, до кінця 2014 року міська влада планувала отримати 33 виготовлених за європейськими стандартами тролейбуса. У листопаді 2014-го парк ТТУ поповнився 12-ма чеськими машинами. В майстерні ТТУ на вулиці Ольжича майстри ремонтують тролейбуси та "складають" зі старих робочі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі