Місто

Які проблеми змушували житомирян наприкінці минулого тижня писати петиції

24 October 2016, 13:30

Наприкінці минулого тижня, 20 жовтня, в розділі «Електронні петиції» на сайті міської ради опубліковані 7 електронних петицій.

Житомирян турбують зарплати поліцейських, рух громадського транспорту, допомога учасникам АТО, міст через Кам’янку та шкільні канікули.

«Зробити заробітню плату поліцейських, зокрема тих, що патрулюють вулиці, залежною від кількості встановлених та зафіксованих правопорушень, особливо правил дорожнього руху України. Цим самим збільшиться ефективність діяльності поліцейських, буде усунуто їхню бездіяльність (в більшості випадків), зменшено кількість правопорушників, збільшиться довіра громадян до самих поліцейських», - вимагає Костянтин Миколайович Печериця.

Він же автор петиції про зміну рушу приміської маршрутки №108: просить змінити маршрут, оскільки він, на думку автора петиції, дублює маршрут тролейбуса №1.

«Прошу розглянути маршрут тролейбусу №1 та змінити на рух по колу. Так як рух зі зміною напрямку на ЗД вокзалі просто не має сенсу. Чому б просто не пустити одну половину тролейбусів №1 в одному напрямку, а другу - в іншому. І хай рухаються по колу, це збільшить кількість пасажирів та підвищить зручність користування цим маршрутом», - звертається до міської влади Андрій Олексійович Лапчик.

А в іншій петиції він вимагає заборонити водіям маршрутного таксі простоювати на зупинках, та перераховує «мінуси»: незручності для пасажирів, які часто спізнюються на роботу через такі зупинки по 2-3 хвилини, а бувало і більше; створення черг з маршрутних таксі на зупинках, особливо це помітно на автовокзалі та біля Глобалу, що призводить до незручностей для іншого маршрутного транспорту, особливо тролейбусів, а зачасту і всіх інших учасників дорожнього руху; недотримання водіями маршрутного таксі власного розкладу руху, що призводить до їзди наввипередки, щоб повернутись до графіку та спробам увірвати ще пасажирів на наступних зупинках.

Дмитро Володимирович Боженко пропонує побудувати невеликий пішохідний місток в районі вул.Героїв Десантників (колишня Жукова), для того що б дітям було зручно ходити в школи №5 та № 27, «ну і просто для зручності всіх людей». На думку автора петиції, можна зробити велодоріжку від автомобільного моста через річку Кам’янка до Мальованского моста для занять спортом: біг, велопрогулянки або просто прогулянки.

«Можна також поставити лавочки і ліхтарі, що б люди могли культурно відпочивати на березі річки», - пропонує автор петиції.

Дуже лаконічна петиція від Лілія Олександрівни Романської: «Зробити осінні канікули на 2 тижні». Крім автора, щодного підпису під петицією станом на 13.00 год. 24 жовтня немає.

У петиції «Створення Центру психологічної допомоги для учасників АТО та членів їх сімей» автор Олена Леонідівна Масик наводить аргументи щодо важливості цього питання.

«З початку антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях більше 548 осіб із числа військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області є мешканцями Житомирської області, які у ході виконання службових обов’язків отримали поранення різного ступеня важкості та потребують медичної і психологічної допомоги та реабілітації... Цільову аудиторію військових та членів їх сімей, яким необхідна психологічна допомога, в межах області можна оцінити у 15-20 тис осіб (при кількості учасників АТО – 5,5 тис осіб, консультаційна робота має проводитися з усією родиною). Проведене анонімне опитування військовослужбовців в/ч, що знаходяться на території м. Житомир виявило, що з 300 респондентів у 70 військових (23%) є симптоми ПТСР, погіршення сімейних стосунків відмітили 120 (40%) респондентів, 90 – відмітили покращення сімейних стосунків, 90 – відзначили і негативні, і позитивні зміни», - пише автор петиції.

Нагадаємо, при Житомирській облдержадміністрації з березня 2015 року діє Центр допомоги учасникам АТО, який надає учасникам антитерористичної операції можливість пройти безкоштовну психологічну реабілітацію. 9 квітня 2015 року «Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям» відкрили як підрозділ Житомирського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. В листопаді минулого року дві кімнати психологічного розвантаження військових-учасників АТО відкрили у Житомирі на базі 95-ї бригади. Поруч з військової частиною на Богунії відкрили центр всебічної допомоги «Компас», де військові капелани допомагають учасникам АТО подолати психологічні проблеми та адаптуватися до цивільного життя. 

Як повідомляв Житомир.info, за перші три тижні вересня на сайті міської ради зареєстрували 23 електронні петиції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі