Місто

У Житомирі відкрили кабінети для психологічної реабілітації військових

14 November 2015, 16:59

Дві кімнати психологічного розвантаження військових-учасників АТО відкрили у Житомирі на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади. Тут фахові психологи будуть допомагати повертатися до життя бійцям, які пройшли горнило війни.

«Воїни, які приймають участь в АТО, практично всі потребують психологічної допомоги, відновлення своїх психічних можливостей. Ми хочемо від імені командування 95-ї бригади, командування ВДВ подякувати меценатам, які вперше в Житомирському гарнізоні прийняли участь у цьому проекті. Це перший проект. Ми вважаємо, що на території першого містечка 95-ї бригади також буде працювати такий же кабінет. Тут будуть проходити групові вправи з військовослужбовцями, індивідуальна виховна робота буде окремо з військовослужбовцями організовуватись. В принципі, це дуже важливо на даний час», - каже в. о. заступника командира 95-ї бригади по роботі з особовим складом Сергій Дзиба.

Для збору грошей ініціатори проводили благодійні концерти та аукціони. Силами простих людей і підприємців міста у приміщеннях зробили ремонт і придбали обладнання для проведення занять.

«Це не кінцевий результат. Це тільки малесенький вклад і малесенький початок того, що має бути центр психологічного розвантаження. Тому що під час в’єтнамської війни від суїциду з життя пішло людей більше, ніж у самій війні. І ми не маємо цей досвід викидати. Ми маємо, навпаки, реагувати на це швиденько і відповідно робити висновок один - не може бути чужих хлопців, чужих якихось проблем. Кожен має брати на себе соціальну відповідальність. Це дуже важливо», - каже ініціатор проекту Людмила Зубко.

«Потреби є у всьому. В паперф для анкетування, в матеріалах, колторових фарбах, в пластиліні. Навіть елементарні бахіли - все потрібно, іонізатор повітря. Я хочу, щоб максимально комфортно було бійцям», - говорить офіцер-психолог 95-ї окремої аеромобільної бригади Олена Джемула

Тут будуть проводити як індивідуальні консультації, так і групові заняття. Невдовзі такий же кабінет планують облаштувати і в іншій частині 95-ї бригади, а в майбутньому планують створити реабілітаційний центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі