Події

Нова локація львівського сміття – селище Черняхів Житомирської області

9 December 2016, 17:07

У селищі Черняхів Житомирської області скинули чергових кілька тонн сміття львівського походження.

Про це 7 грудня повідомило місцеве інтернет-видання «Моя Черняхівщина».

«7 грудня сміття зі Львова з’явилося вже поблизу Черняхова (у районі центрального сміттєзвалища). Як повідомив заступник Черняхівського селищного голови Олександр Смоленський, невідомі автовантажівки скинули кілька контейнерів сміття.  Серед нього знайденні магазинні чеки зі львівськими адресами торговельних точок. Черняхівська поліція розпочала слідчі дії стосовно цього  інциденту», - інформує видання.

Про це саме на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Павло Дзюблик.

«Сьогодні ранок розпочався з неприємних новин. Виявляється, що на численні звернення і запити щодо "маневрів львівського сміття Україною" маю практичну відповідь. Декілька машин відходів були вивантажені -УВАГА!- так само несанкціоновано, але вже не хаотично (посеред дороги, як це відбувалося раніше), а на сміттєзвалищі смт Черняхів. Тобто, це досягнення Міністрства екології та природних ресурсів України щодо реалізації стратегії поводження з відходами на практиці?», - написав нардеп 7 грудня.

Селищний голова Черняхова Іван Бабицький у телефонному коментарі Житомир.info факт звалення відходів підтвердив.

«Було таке, виїжджала поліція, зафіксувала, взяли ці папірці з львівськими реквізитами. З усієї України дзвонять, а сміття як скидали, так і скидають скрізь, де тільки можна», - сказав селищний голова.

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня неподалік звалища у смт. Миропіль Романівського району Житомирської області комунальники виявили цілу гору львівського сміття. Перед тим львівське сміття «помічали» на початку жовтня у заповіднику «Древлянський» в Житомирській області. 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття: порушником виявилася львівська фірма-перевізник ТОВ «Танк Транс Україна»; відправник вiдходiв – ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням сміття. 4 жовтня ОДА уточнила, що поліція передала всі документи представникам екологічної інспекції, які тепер займаються цією справою, а фірма «Танк Транс Україна» відреагувала на ситуацію з вивезенням львівського сміття до Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі