Влада

У селі Житомирської області львівська фірма незаконно викидає сміття, в ОДА обіцяють розібратися

3 October 2016, 16:02

 Вантажівки на львівських номерах звозять відходи на територію Ружинського району Житомирської області.

Про це 3 жовтня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття. Порушником виявилася львівська фірма, яка займається перевезеннями, – ТОВ «Танк Транс Україна». Вiдправник вiдходiв – ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням смiття. Увечері 2 жовтня автомобіль із львівськими номерами без жодних дозволів на викиди смiття та попереджень висипав побутові відходи у Ружинському районі, у тому числi безпосередньо на проїжджу частину», - інформує прес-служба.

За словами голови Ружинської РДА Наталії Скавінської, це вже другий такий випадок.

«Кілька машин сміття було залишено у с. Зарудинці 28 вересня. Тоді зловмисників упіймати не вдалося. Але це були не місцеві жителі, адже кількість відходів складає норму для цього села на 2 роки. Після першого випадку було встановлено чергування. Цього разу вдалося затримати водія та ідентифікувати виконавця», - говорить Наталія Скавінська .

Як заявив т. в. о. голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, дозволів на викид сміття цій фірмі ніхто не давав, - наголошують в ОДА.

«Такі дії є неприпустимими. В оперативному порядку на місце буде направлена екологічна інспекція. Керівники інших районів також мають взяти на контроль цей випадок, аби не допустити несанкцiонованих викидiв. Викидати сміття з iнших регiонiв без попереджнь i без дозволiв на території нашої області та погіршувати екологічну ситуацію ми не дозволимо», – цитує Гундича прес-служба.

Речник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко розповіла Житомир.info, що факт звозу сміття дійсно був зафіксований, і, ймовірно, він не одиничний.

«За наявною інформацією, 2 жовтня близько 18 години у селі Зарудинці Ружинського району було затримано автомобіль, відносно водія якого складено адмінпротокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Водій немісцевий, з Львівської області. Триває перевірка щодо можливого перебування на території району інших приїжджих автомобілів, які скидали відходи», - розповіла Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, 14 червня мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир «підставив плече Львову» і може приймати в день 50-60 тонн сміття, а львівська влада звертаються з проханням про допомогу і до інших міст. Це обурило деяких містян та депутатів міської ради: не зважаючи на запевнення директора КАТП-0628, що сміттєзвалище без проблем може прийняти сміття з Львівщини, ввечері 16 червня кілька десятків людей на околиці Житомира перекрили дорогу сміттєвозам з львівськими номерами. 17 червня Житомир перестав приймати сміття зі Львова, Садовий подякував і обіцяв забрати своє.
 
 
 
 
Фото - Житомирська ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі