Влада

Львівське сміття продовжують скидати в Житомирській області, цього разу – у заповіднику «Древлянський»

11 October 2016, 15:51

Сміття львівського походження вже скидають на природоохоронній території - заповіднику «Древлянський», який знаходиться в Народицьому районі Житомирської області.

Про це Житомир.info 11 жовтня повідомили журналісти народицького тижневика «Життя і слово».

Інформацію про вивезення сміття сайту телефоном підтвердив голова Народицької райдержадміністрації Віктор Пащук.

«Це дійсно так. Сьогодні (11 жовтня – ред.) на трасі між Базаром і Народичами, там колись було село Северівка, зараз воно відселене, працівники заповідника «Древлянський» виявили несанкціонований вивіз сміття. Виїжджав останній сміттєвоз жовтого кольору, працівники  їхали назустріч і спробували зупинити вантажівку. Водій не зупинився, а записати номери вони не вистигли. На початку 11-ї години ми, представники РДА, туди поїхали з нашим місцевим журналістом. Там, недалеко від проїзної частини, вивантажили машин із 5 відходів, тонн 100 буде. У смітті знайшли квитанції з львівськими реквізитами. Це територія заповідника «Древлянський», - розповів Віктор Пащук.

Зі слів голови РДА, 11 жовтня він телефонував в обласне управління поліції, облраду та ОДА, але не зміг поговорити з керівниками, оскільки усі вони були на різних заходах у Житомирі та в Києві. Питання несанкціонованого викиду сміття у Народичах вирішуватимуть вже 12 жовтня.

Журналісти тижневика «Життя і слово» пишуть, що в Народичах вже вирішили організувати виїзні рейди та чергування у заповіднику силами селян та працівників установ.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття: порушником виявилася львівська фірма-перевізник ТОВ «Танк Транс Україна»; відправник вiдходiв – ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням сміття. 4 жовтня ОДА уточнила, що поліція передала всі документи представникам екологічної інспекції, які тепер займаються цією справою, а фірма «Танк Транс Україна» відреагувала на ситуацію з вивезенням львівського сміття до Житомирської області.

Фото надані кореспондентом газети «Життя і слово»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі