Події

В Олевську обурені бездіяльністю поліції Житомирської області: Центр міста, а тут якісь «уроди» приїжджають з автоматами і стріляють

16 January 2017, 19:09

На Житомирщині правоохоронці розслідують нічну стрілянину у місті Олевськ. Близько першої ночі там на центральній площі міста виникла сутичка внаслідок якої шестеро людей поранені, а один загинув. Правоохоронці розглядають різні версії конфлікту, серед як сварка на побутовому ґрунті, так і кримінальні розбірки між місцевими жителями і приїжджими з Львівської області. Кількасот людей на центральній площі Олевська обурені нічними подіями у їхньому місті. За словами місцевих під час масового зіткнення, у якому брало участь кілька десятків людей, а невідомий кинув в натовп гранату.

«Близько 12-ї години ночі сюди приїхало кілька автомобілів з яких вибігли невідомі особи з пістолетами і вогнепальною зброєю, і почали просто «ложити» олевських людей. На щастя і олевські жителі стали на захист своїх колег і зав’язалась бійка. Як повідомляють, сім чоловік постраждало, але за неофіційною інформацією до 20 осіб, бо багато хто не звертався до медичних закладів», - розповідає депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук, який після півночі одним із перших опинився на місці події.

«В центрі Олевська, в мирне населення... А якби тут діти були, ви уявляєте, щоб тут було? Центр міста, новорічні свята, люди гуляють з дітьми, а тут незрозуміло які уроди приїжджають з автоматами і стріляють. Просто приїхали і стріляють. Та яка різниця, як воно було, вони зі зброєю були, з гранатами», - обурюється житель Олевська В’ячеслав Ганушевич.

«Всі правоохоронці бачили, що тут вісім машин літає по Олевську, вісім. Ніхто не виїхав і не зупинив. Як і з чим їм зупиняти їх? Я викликав поліцію, вони приїхали через півгодини, я особисто викликав. Хлопці з «калашами» теж трусяться. Їх тільки двоє, питають: що робити, куди стояти? Я їх питаю: а що у вас немає якоїсь схеми? А яка схема, кому дзвонити?», - дивується житель Олевська Євген Шапіро.

Після стрілянини зловмисники на трьох автомобілях зникли з місця пригоди. Зараз правоохоронці встановлюють свідків та очевидців подій, а на території Житомирської області оголошено оперативний план-перехоплення «Сирена». На місці події вилучили гільзи та фрагменти вибухового пристрою.

«На даний час ті, що постраждали, вони знаходяться під охороною, вони є учасниками цього конфлікту. Частина учасників конфлікту, приїжджих зі Львівської області, вони залишили місце події. Всі транспортні засоби встановлені, зараз проводяться оперативні заходи щодо їх затримання. Сюди викликані кращі фахівці слідчого управління, працівники карного розшуку і тому зараз тривають оперативні заходи, щодо оперативного встановлення усіх учасників конфлікту та їх затримання», - звітує начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Внаслідок нічної стрілянини постраждало семеро осіб: четверо – жителі Олевського району, троє – з Львівщини. Від отриманих поранень один львів’янин помер під час надання медичної допомоги. Шістьох поранених доправили до Олевської районної лікарні. Нині вони перебувають у травматологічному та реанімаційному відділеннях.

«Поранення кульові, у одного, більш за все, осколкове поранення, але ми не знаємо від якого предмету – чи граната вибухнула, чи якийсь вибуховий пакет, це встановлює слідство. Люди всі молоді 1982-1984 року народження, з них два жителі, які знаходяться у нас, з Олевського району, три – жителі з Львівської області. Що найбільше нас засмучує – це одна людина знаходиться в нашому патологоанатомічному відділенні, мертва», - каже головний лікар Олевської центральної районної лікарні Павло Демкович.

У місцевих мешканців нема жодних сумнівів – стрілянина сталася саме через бурштин, адже такі конфлікти тут стаються не вперше. Мешканці Олевська вимагають від поліції справедливого розслідування. Якщо ж в найкоротші терміни винних не буде притягнуто до відповідальності, то місцеві готові перекривати трасу міжнародного значення.

«Якщо не буде порядку – перекриємо трасу Київ-Варшава. Перекриємо, КАМАЗ поставимо і все. І будуть тут в палатках люди сидіти, і буде їм Майдан, і буде іще щось гірше, бо це вже край», - каже житель Олевська В’ячеслав Ганушевич.

Нині у поліції порушили кримінальне провадження за статтями «Замах на вбивство» та «Хуліганство».

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі