Події

В «бурштиновому» райцентрі Житомирської області стріляли, є поранені та один загиблий, - Ніколайчук

16 January 2017, 08:35

В райцентрі Олевськ Житомирської області в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав мешканець Олевська, депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук.

«Картина вражає зухвалістю: близько 12 години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше 3 автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності озброєні пістолетами та гвинтівками. Вони розпочали розстрілювати молодих хлопців які знаходилися поблизу кав'ярні та парковки.

Під час масового зіткнення, хтось з приїжджих кинув в натовп гранату, як наслідок багато молодих людей отримали поранення різного ступеня. Когось забрала швидка, хтось поїхав до лікарні з друзями або небайдужими людьми, інші – розбіглися та займаються самолікуванням. Бандити посідали в авто та поїхали за межі міста. Наскільки мені відомо в Житомирській області введено план «Сирена», а до Олевська відправлено спецзагін поліції. Під посиленою охороною перебуває Олевська районна лікарня, яка приймає важкохворих людей. Поблизу лікарні зібралися десятки обурених хлопців з всього району, вони надають допомогу своїм друзям та вимагають неупередженого розслідування зухвалого злочину», - пише Ніколайчук.

Він також повідомляє, що серед поранених щонайменше двоє немісцевих з «моторошними» наколками.

Депутат інформує, що олевчани готують акції протесту.

«Зранку о 11-00 годині люди збираються на місці розстрілу аби привернути увагу до бурштинового краю який два роки тероризують бандити. І ніхто не сумніваєтеся, що окремі високопоставлені чиновники з Нацполіції, Прокуратури, Служби безпеки координують їх діяльність аби в страху тримати Поліський регіон! Слід Президенту наводити порядок, інакше в Україні відкриється ще один «бурштиновий» фронт», - підкреслює депутат облради від ВО «Батьківщина».

Згодом Ніколайчук написав, що станом на 5 ранку до Олевська стягують додаткові сили, місце розстрілу огороджене, там працюють слідчі ГУ Нацполіції Житомирської області. Крім того, є інформація з районної лікарні, що один з поранених помер.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2015 року в Олевську проводили розширену нараду щодо незаконного видобутку бурштину: місцеві мешканці стали на захист бурштинокопачів, говорили «то не бандюки, вони нас годують, коло них і ми заробляємо гроші». 

 

 

Фото з фейсбуку Ніколайчука

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі