Економіка

ГЕС у Денишах та неподалік Житомирського картонного комбінату будуватиме одна і та ж фірма

9 February 2017, 10:56

 Переможцем конкурсу на кращий проект будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів по пров. Паперовому, неподалік Житомирського картонного комбінату, стало ТОВ «Житомиркомунсервіс».

Про це 9 лютого повідомив сайт Житомирської міської ради. 

«Переможцем конкурсу щодо визначення кращого інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в місті Житомирі за адресою провулок Паперовий, 16 конкурсною комісією визначено товариство з обмеженою відповідальністю «Житомиркомунсервіс», - інформує сайт.

Це та сама компанія, яка в липні 2016 року виграла конкурс з будівництва ГЕС в селі Дениші Житомирського району, - підтвердив заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк. 

У конкурсі брала участь ще одна компанія, яка влітку 2016-го виграла конкурс з будівництва ГЕС біля «голови Чацького» в Житомирі, розповідає посадовець.

«Це ТОВ «Свободна енергія». Компанія не надала повного пакету документів до своєї конкурсної пропозиції, там не вистачало одного з ключових документів. До того ж, в останній момент товариство вирішило забрати конкурсну документацію», - розповів Борис Пахолюк.

За умовами конкурсу, до моменту введення в експлуатацію компанія «Житомиркомунсервіс» платить місту 24 тисячі гривень на рік за користування гідротехнічної спорудою, а після введення в експлуатацію - 10,5% від обсягу виробленої електроенергії. Результати конкурсу має затвердити сесія міськради. Зі слів Бориса Пахолюка, на розгляд депутатів Житомирської міськради планують винести питання одразу по трьом ГЕС.

«Через одну сесію планується паралельно винести інвестиційний договір по «голові Чацького» і Денишам, а також питання по ГЕС та провулку Паперовому разом з проектом інвестиційної угоди. Підписання цих інвестиційних угод входить до повноважень міського голови», - розповів Пахолюк.

Стосовно будівництва ГЕС у Денишах компанією «Житомиркомунсервіс», то є ряд процедурних питань, які необхідно пройти, - зауважує посадовець.

«З товариством ще потрібно підписати інвестиційну угоду. На останній сесії ми затвердили результати конкурсу і доручили юрдепартаменту спільно з зацікавленими сторонами підготувати проект інвестиційного договору. Депутати міськради вивили бажання ознайомитися з цим договором, і після розгляду його на депутатських комісіях він буде винесений на розгляд сесії міськради. Це буде зроблено через одну сесію. Після цього компанія зможе замовити гідротурбіну і приступити до підготовчих робіт», - говорить  Борис Пахолюк. 

Будівельно-монтажні роботи мають розпочатися десь через півроку після підписання інвестиційної угоди. Проект інвестиційного договору збираються узгодити з приватними й комунальними компаніями, на балансі яких знаходяться ці гідротехнічні споруди.

«Питання звучить як передача повноважень і відповідальності за обслуговування гідроспоруд інвесторам, щоб ми не витрачали кошти на їх поточний ремонт, а щоб ці компанії фінансували їх утримання. Але по факту ми не передаємо ні в оренду, жодним чином не відчужуємо ці об’єкти. Ми лише надаємо право на спільне користування ними», - зауважує заступник директора департаменту.

Як повідомляв Житомир.info,  в липні 2016 в мерії назвали переможця конкурсу по ГЕС в районі «голови Чацького» в Житомирі та повторно оголосили конкурс на кращий інвестиційний проект будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі