Влада

У Житомирі шукають інвестора, який побудує ГЕС у Денишах і відремонтує електромережі

22 July 2016, 09:36

Виконком Житомирської міськради відновлює прийом пропозицій на конкурс щодо визначення кращого інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області.

Про це 22 липня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

Конкурсні пропозиції приймаються до 28 липня 2016 року.

Як відомо, нещодавно в місті визначили переможця конкурсу по ГЕС в районі «голови Чацького» в Житомирі.

Як пояснив у телефонному коментарі Житомир.info заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк, в межах Житомира є три гідротехнічні споруди (ГТС), у Денишах - четверта.

«Ми провели конкурс по «голові Чацького», це провулок Кривий – найбільша гідротехнічна споруда в межах міста. Дві менших знаходяться в районі паперової фабрики та по вулиці Жуйка, 12. Зараз проводиться конкурс на ГТС, що знаходиться в Денишах Житомирського району. Ми зацікавлені в тому, щоб з’явився інвестор, який там побудує ГЕС. Однією з умов, яку ми ставимо перед інвестором, крім сплати певної суми коштів за користування цією гідротехнічною спорудою, є те, що інвестор за власні кошти має провести капітальний ремонт лінії електропередач від станції 1 підйому до станції 2 підйому. Це реконструкція для водоканалу, і плюс вони ще мають побудувати трансформаторну підстанцію. Якщо по голові Чацького ми поставили вимогу провести лише капітальний ремонт самої гідротехнічної споруди, то по Денишах ми поставили капремонт ЛЕП», - пояснив Борис Пахолюк.   

Зі слів заступника, конкурс по ГТС в районі паперової фабрики буде оголошений пізніше, оскільки зараз триває процедура передачі її в комунальну власність. Вона на сьогодні є «безхозною». По «голові Чацького» інвестор поки не розпочав ремонт, оскільки на наступній сесії міської ради депутати мають затвердити переможця конкурсу і дозволити йому розпочати роботи щодо реалізації цього проекту.  

«Сесія має уповноважити інвестора виконувати капітальний ремонт гідротехнічної споруди, розробити договір спільного користування і відвести земельну ділянку для будівництва об’єкту самої будівлі ГЕС. Рішення вже підготовлене і оприлюднене на сайті міської ради», - повідомив Борис Пахолюк.

Нагадаємо, в грудні 2015 року на сайті міської ради був опублікований проект рішення виконкому «Про проведення конкурсів на визначення кращих інвестиційних проектів будівництва гідроелектростанцій на річці Тетерів в місті Житомирі та селі Дениші Житомирського району Житомирської області».

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2016 року влада Житомира виставила право користування аварійною греблею на конкурс. Переможцем конкурсу з визначення кращого інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в місті Житомирі стало ТОВ «Свободна енергія» з міста Хмельницького.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі