Влада

Компанії, яка 2 роки експлуатує ГЕС під Житомиром, збираються дозволити будівництво у Денишах

10 August 2016, 11:29

Переможцем конкурсу щодо визначення кращого інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області визначено ТОВ «Житомиркомунсервіс».

Про це 22 липня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

Заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк у телефонному коментарі 10 серпня пояснив Житомир.info, що компанія «Житомиркомунсервіс» займається виробництвом електроенергії на гідротехнічних спорудах. Має дворічний досвід будівництва й експлуатації ГЕС на річці Гуйва в селі Ліщин Житомирського району (експлуатується з 2014 року) та ліцензію НКРЕ на виробництво електроенергії до 2034 року. З жовтня 2014 року має встановлений НКРЕ «зелений» тариф на електроенергію.

«Це єдина компанія, яка подала заявку. За умовами конкурсу, в якості плати за користування об’єктом товариство запропонувало 10,2% вартісного виразу виробленої електроенергії віддавати в бюджет міста Житомир. Крім цього, до моменту введення в експлуатацію самої  ГЕС підприємство зобов’язується щомісяця платити 10 тисяч гривень за експлуатацію. Ця вимога була прописана, щоб учасник був зацікавлений якомога швидше ввести ГЕС в експлуатацію», - розповів Борис Пахолюк.

Ще однією умовою для учасника була реконструкція повітряних ЛЕП за власний рахунок та заміна трансформаторних підстанцій.

Зі слів посадовця, результати конкурсу мають бути затверджені сесією міської ради, після чого має бути укладений договір на користування гідротехнічною спорудою, а у випадку Денишів – правим донним випуском ГТС.  

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2013 року міськвиконком надав дозвіл ТОВ «Житомиркомунсервіс» на укладання договору оренди терміном 12 років гідротехнічної споруди КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради за адресою вул. Жуйка, 12. У липні в мерії назвали переможця конкурсу по ГЕС в районі «голови Чацького» в Житомирі та повторно оголосили конкурс на кращий інвестиційний проект будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі