Економіка

У Житомирі єдиний учасник став переможцем конкурсу щодо будівництва ГЕС на річці Тетерів

11 July 2016, 10:31

Конкурсна комісія визначила переможця конкурсу з визначення кращого інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в місті Житомирі.

Про це 8 липня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

Ним стало товариство з обмеженою відповідальністю «Свободна енергія».

Як розповів у телефонному коментарі Житомир.info заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк, пропозиція ТОВ «Свободна енергія» була єдиною, поданою за 2,5 місяця.

«Саме по голові Чацького подалася тільки одна компанія, ось ця. По-перше, це дуже складний об’єкт. Плюс, вимогою конкурсу було те, що компанія має за свої гроші виконати капітальний ремонт. Орієнтовна вартість капітального ремонту складає півмільйона євро, і далеко не кожна компанія готова брати на себе такі зобов’язання. Тобто, це ті гроші, які компанія має викласти зі своєї кишені. Оголошення було опубліковано і на сайті мерії, і в газеті «Місто». Прийом заявок тривав 2,5 місяці, і за цей час подала заявку тільки компанія - «Свободна енергія», - розповів Борис Пахолюк.

Нагадаємо, в грудні 2015 року на сайті міської ради був опублікований проект рішення виконкому «Про проведення конкурсів на визначення кращих інвестиційних проектів будівництва гідроелектростанцій на річці Тетерів в місті Житомирі та селі Дениші Житомирського району Житомирської області».

Як повідомляв Житомир.info, про відновлення ГЕС у Житомирі влада почала говорити ще в 2011 році. У лютому 2012 року мерія відмовилася від 10 мільйонів гривень, які Кабмін виділив на ремонт аварійної дамби в Житомирі. У січні 2013 року депутати не підтримали проект будівництва гідроелектростанції, яку збиралося будувати ТОВ «Метасинтез». Мер Володимир Дебой обіцяв відкриття житомирської ГЕС у 2014 році.

Інвестиційний проект компанії «Свободная энергия» з міста Хмельницького, який передбачає ремонт греблі та будівництво на ній міні-гідроелектростанції, презентували на бюджетній комісії міської ради ще у вересні 2014 року: інвестор обіцяв за власний кошт провести капітальний ремонт греблі за адресою пров. Кривий, 2 з подальшим будівництвом міні-ГЕС. В червні минулого року на сайті міської ради був опублікований проект рішення сесії про надання дозволу ОВ «Свободна Енергія» з міста Хмельницького на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 0,4 га землі по провулку 2-му Кривому, 10а для будівництва електростанції, але депутати цей проект не підтримали

11 квітня 2016 року влада Житомира виставила право користування аварійною греблею на конкурс.   

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі