Влада

Житомирська область – в п’ятірці за кількістю безробітних воїнів-захисників

21 February 2017, 11:50

20 лютого в Житомирському обласному центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Працевлаштування осіб з інвалідністю та учасників АТО».

Про це пише прес-служба обласного центру зайнятості.

Відкриваючи зібрання, директор обласного центру зайнятості Галина Корінна розповіла про зростання з кожним роком кількості звернень до служби зайнятості пошукачів роботи, які мають інвалідність.

«За десять років кількість осіб з вадами здоров'я, які потребували працевлаштування, зросла вчетверо. Торік центри зайнятості обслуговували понад 3200 таких відвідувачів, на сьогодні в них зареєстровані понад 1200 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вона також акцентувала увагу учасників круглого столу, що Житомирщина – п’ята область в країні за кількістю безробітних воїнів-захисників: 3049 осіб за підсумками 2016 року. Більше їх зареєстровано – у Вінницькій, Львівській, Полтавській і Черкаській областях. І хоч темпи працевлаштування бійців торік пожвавились – роботу отримали 493 із них, зокрема 172 – підписали контракт на військову службу в Збройних силах України, на сьогодні у пошуках зайнятості – ще 1543 військовослужбовці. Разом з тим, як висловила занепокоєння керівник центру зайнятості, найбільша хвиля демобілізації учасників АТО ще попереду, тож усім соціальним структурам і роботодавцям варто об’єднати зусилля, аби бути готовими до ефективного вирішення питань соціальної адаптації захисників рубежів країни», - сказала Галина Корінна.

Заходи щодо професійної адаптації демобілізованих бійців в області спільно реалізують департамент праці і соціального захисту ОДА та регіональний сектор Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

«У 2015-2016 роках таку адаптацію пройшли 833 особи, які обрали короткотермінові курси водіїв. Як висловився житомирянин Валерій Логінов, наявність водійського посвідчення – нині вимога часу у цивільних роботодавців й обов’язкова для претендентів на контрактну військову службу. У 2017 році з метою професійної адаптації будуть організовуватись курси з вивчення іноземних мов, вже є 24 кандидати з числа учасників бойових дій на сході України. Ці знання дадуть можливість колишнім бійцям розвиватись й отримати роботу в компаніях з іноземними інвестиціями. Вже є такі приклади, коли саме володіння іноземною мовою допомогло влаштуватись атовцям на достойну роботу», - зазначають у центрі зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, у січні-липні 2016 року послугами центрів зайнятості області користувались 2255 демобілізованих військовослужбовців, з яких 918 звернулися за допомогою у працевлаштуванні у нинішньому році, решта 1337 – це минулорічні клієнти служби.

Фото прес-служби обласного центру зайнятості

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі