Суспільство

У Житомирській області за 7 місяців знайшли роботу майже 300 учасників АТО

12 August 2016, 16:44

У січні-липні 2016 року послугами центрів зайнятості області користувались 2255 демобілізованих військовослужбовців, з яких 918 звернулися за допомогою у працевлаштуванні у нинішньому році, решта 1337 – це минулорічні клієнти служби.

Про це повідомив відділ інформаційної роботи Житомирської обласної служби зайнятості.

«Темпи працевлаштування воїнів АТО на Житомирщині цього року суттєво пожвавились: за сім місяців до роботи приступили 298 захисників території держави, що майже вдвічі більше, як в цілому у 2015 році – 161. Причому кожен третій з працевлаштованих цьогоріч воїнів (всього 98 осіб) новим місцем роботи обрав військову службу за контрактом у Збройних силах України. В середньому роботу знаходить кожен восьмий демобілізований учасник АТО.

Середній розмір оплати праці по області в розрахунку на вакансію у січні-червні складав близько 2000 грн. До того ж 80% усіх вакансій зосереджені у міських центрах зайнятості, а значна кількість наших земляків була мобілізована саме з сільської місцевості, де обмаль пропозицій роботи і подекуди відсутні самі працедавці. Найефективніше спрацювали цього року Брусилівський районний центр зайнятості (тут допомогли влаштуватись кожному третьому «атошнику»), Олевський центр зайнятості (працевлаштований кожен четвертий), Романівський та Житомирський центри зайнятості (став зайнятим кожен п’ятий колишній учасник АТО).

Продовжують отримувати послуги служби зайнятості (за даними на 1 серпня 2016 року) 1361 військовослужбовець. Найбільше їхніх звернень зареєстровано у міських центрах зайнятості, зокрема – Житомирському (181), Бердичівському (157), а серед районних центрів зайнятості – в Овруцькому (73), Черняхівському (69), Коростишівському (64) та Андрушівському (63).

До відома, за час проведення АТО до центрів зайнятості Житомирської області у пошуках роботи звернулися 2560 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, з них 459 працевлаштовані», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, за 6 місяців у Житомирській області понад три сотні безробітних підписали контракт з ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі