Влада

Голова Житомирської облради пообіцяв протитуберкульозному диспансеру виділити на сесії кошти для закупівлі обладнання

15 March 2017, 09:15

З метою вивчення нагальних проблем обласного протитуберкульозного диспансеру голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма відвідав 14 березня цей заклад.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Разом із головним лікарем диспансеру Віталієм Дідиком та в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктором Лучківим вони оглянули приміщення закладу, поспілкувались з персоналом, ознайомились із матеріально-технічною базою.

«Все медикаментозне забезпечення, робота бак-лабораторій повністю фінансується за рахунок державної програми, але господарські витрати лягають виключно на адміністрацію диспансеру. Як зазначив головний лікар, останні 12 років він намагався значну частину робіт проводити за рахунок економії коштів та спонсорів. Проте сьогодні нагально постало питання заміни вікон у дитячому корпусі, де дітки лікуються і навчаються протягом тривалого періоду. Також у стоматологічному кабінеті потрібно замінити апаратуру, яка працює ще з початку 80-років минулого століття. Голова обласної ради запевнив, що на чергові квітневій сесії будуть виділені кошти для закупівлі необхідного обладнання, а кошти на заміну вікон будуть виділені з перевиконання бюджету 2016 року», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Брюсселі серед 5 областей України обрали Житомирщину для реалізації проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз, який втілюватиме місія «Medecins sans frontieres»/ MSF/ («Лікарі без кордонів»).

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі