Влада

Поліцейські склали майже 30 приписів на посадових осіб щодо неналежного утримання житомирських доріг

22 March 2017, 13:53

Працівники управління патрульної поліції Житомира продовжують звертати увагу на стан дорожнього покриття в місті і складають відносно посадових осіб адміністративні матеріали.  

Про це 22 березня за підсумками року роботи патрульної поліції розповів начальник управління патрульної поліції в Житомирі Департаменту патрульної поліції Олександр Гуменюк.

«Нашими функціональними обов’язками не передбачено звертатися до органів місцевого самоврядування зі статистикою дорожньо-транспортних пригод, які стались через ямковість. Ямковість – це супутня причина дорожньо-транспортної пригоди. Але нами було складено відповідні матеріали відносно посадових осіб: 17 постанов за ст. 140 ч. 1 КУпАП та 11 протоколів за ст. 140 ч. 4 про неналежне виконання відповідними посадовими особами своїх обов’язків з утримання вулично-шляхової мережі нашого міста», - розповів Олександр Гуменюк.

На запитання, чи є вже якісь позитивні зміни, начальник управління відповів, що реакція на ці матеріали з боку відповідних служб була.

«Перша реакція була, що почали активніше прибирати вулиці після другого зимового снігопаду. Зараз ми провели позачергове комісійне обстеження вулично-шляхової мережі, прописали всі недоліки, видали відповідні приписи посадовим особам, які відповідають за даний напрямок роботи. Зараз чекаємо їх виконання 10 днів, якщо не будуть виконані ці приписи, посадові особи балансоутримувачів шляхової мережі будуть притягатися до адміністративної відповідальності. Утримувачем дорожньої мережі у Житомирі є шляхоексплуатаційне управління, а за напрямок відповідності встановлення дорожніх знаків та світлофорів відповідає відділ міської ради», - пояснив начальник УПП.

Нагадаємо, 22 березня патрульна поліція святкує річницю своєї діяльності в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info,  на Мальованці в Житомирі 16 березня цього року в яму на дорозі потрапив автомобіль Volkswagen Transporter, водій викликав поліцію. Перед тим по вулиці Лесі Українки в ямі на дорозі застряг сміттєвоз. Мер Житомира визнав роботу комунальників щодо прибирання міста незадовільною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі