Влада

Буккросинг-зона у Житомирській ОДА: газети-«районки» та книги місцевих авторів

24 April 2017, 13:32

У фойє Житомирської облдержадміністрації запрацювала буккросинг-зона, облаштування якої ініціювали працівники управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Про це Житомир.info розповіла начальник управління Ольга Григор’єва.

«Неодноразово долучаючись до поповнення книгами шафи на Старому бульварі, помітили, що вони там постійно зникають. Тобто акція зворотного зв’язку немає: книжки просто забирають. Невідомо, читають їх чи просто здають на макулатуру. Тому ми вирішили зробити буккросинг у приміщенні облдержадміністрації: у нас тут є такий куточок, де постійно очікують люди (на першому поверсі, – ред.): вони можуть узяти книгу або газету перечитати на місці або ж залишити свою і забрати будь-яку книгу додому. Букросинг-зона в ОДА працюватиме постійно. Тут це буде більш ефективним, тому що все ж таки є охорона і це адміністративне приміщення. Також біля полички з книгами є правила для тих, хто не знає, що таке буккросинг», – зазначила Григор’єва.

Наразі у буккросинг-зоні Житомирської ОДА – понад 50 видань. Це книги місцевих авторів, видані за програмою соціально значущої літератури, та регіональна преса (районні й обласні газети). Книги, зі слів начальника управління інформдіяльності, обиралися за популярністю – відвідувачам пропонують ті видання, що користуються найбільшим попитом у бібліотеках Житомирщини.

«Газетами поличка поповнюватиметься щотижня – щойно виходитимуть нові номери, а книжки надалі наші працівники збираються приносити і з власних домашніх бібліотек. Запропонуємо долучитися до буккросингу й керівництву ОДА», – додала Григор’єва.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці вересня 2016 року виконком дозволив встановити на Старому бульварі у Житомирі шафу для книг, обладнавши там цілодобову буккросинг-зону. За три тижні на полицях шафи вже не залишилося жодного видання, тому 11 жовтня активісти наповнювали її книгами, які передала письменниця Катерина Бабкіна.

Буккросинг зона у Житомирській ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі