Культура

У Житомирі порожню буккросинг-зону втретє наповнили книгами і нагадали правила, за якими вона працює

11 October 2016, 15:17

Вони приносять коробку з книжками, які розставляють на порожніх полицях шафи на Старому бульварі. Це вже третя спроба житомирян облаштувати буккросинг-зону. Популярну у світі тенденцію обміну книгами мешканці міста не зрозуміли. Після того, як організатори наповнювали книжкову шафу, за лічені години вона ставала порожньою. Ніна Семенівна вже не вперше обирає тут книги. Каже, щоразу повертає, але не збагне, куди вони зникають.

«Нещодавно сюди поклали газети, а через півгодини нічого не залишилося, куди вони поділися? Думаю, що забирають, в макулатуру здають. Ну я користуюся, приходжу, свої книги іноді сюди приношу, у мене мало, але я беру звідси книги. Мені дуже подобається ця акція, добре, що зробили», – каже пенсіонерка Ніна Носова.

Цього разу буккросинг-зону наповнили книгами, які передала письменниця Катерина Бабкіна.

«Для того, щоб запрацював цей буккросинг і він працював, як в інших країнах, просто потрібно про нього розказувати, популяризувати і показувати, що це є добре. Я особисто звернулася до Катерини Бабкіної, попросила, щоб вона передала для житомирського буккросингу свої особисті книжки та ті книжки, які надихають її у житті. Вона залюбки передала цілий ящик книжок для житомирського буккросингу зі своїми побажаннями на радість і на добро», – розповідає Віра Гринишина.

Організатори запрошують житомирян обрати для себе цікаву книгу і вкотре нагадують про основні правила буккросингу.

«Ми дякуємо всім житомирянам, які долучилися, які приносять книжки, які беруть, читають, повертають. Який принцип буккросингу – кожен житомирянин може підійти, взяти книжку, почитати, бажано повернути її на місце, але якщо нема можливості повернути, наприклад, дуже сподобалась, ви її передали комусь далі, то, будь ласка, було б добре, якби свою книжку принесли і поставили», – каже представниця БО «Планета для дітей» Ольга Козак.

Студентки Марія та Анастасія задоволені, що буккросинг-зона вкотре запрацювала і сподіваються, що відтепер полиці цієї шафи постійно будуть наповнюватися цікавими книгами.

«Принесли книжки і прийшли по книжки, тобто такий обмін. Дуже сподобалася ідея буккросингу, бо у Житомирі такого мало, мені здається, тут люди не звикли багато читати. Така ідея нам дуже сподобалась, ми вирішили сьогодні теж прийти, приєднатися, думаю, що і надалі будемо багато книг сюди приносити, бо це цікаво і круто», – каже студентка Марія Гайдучик.

«Дійсно це цікаво і хотілося б, щоб більше людей приносило сюди книги, а не так, як було трошки раніше, що приходили, книжки принесли і пусті полиці були, а щоб люди обмінювались і розвивалися більше», – додає студентка Анастасія Левик.

Щоб розвивати буккросинг, організатори планують знайомити житомирян із українськими письменниками та поетами. Найближча зустріч відбудеться вже у найближчі вихідні. 15 жовтня у Житомир завітає Юрко Іздрик.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі