Культура

На Старому бульварі у Житомирі хочуть встановити шафу із книгами, обладнавши буккросінг-зону

21 September 2016, 13:42

На території Старого бульвару в Житомирі наприкінці тижня планують встанови шафу із книгами, обладнавши таким чином цілодобову буккросінг-зону.

Таке рішення 21 вересня під час позачергового засідання виконкому підтримали всі 17 присутніх членів.

«У нас є звернення від благодійної організації «Планета для дітей», за яким в рамках проекту «Майстерня міста» запропоновано зробити буккросінг-зону. Ми вибрали таке місце – на Старому бульварі, навпроти школи (спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 ім.С.Ковальчука, – ред.). Що це таке? Це буде шафка, в якій будуть книжки, якими житомиряни зможуть обмінюватися. Вона буде там стояти постійно і, зокрема, вночі,» – пояснила заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

На запитання членів виконкому, чи не побоюються організатори, що книги та шафу можуть вкрасти, Черкасова сказала, що зону спеціально розміщують у тій частині міста, де здійснюється відеонагляд:

«Ми для цього розміщуємо її в центральній частині міста і там, де у нас є відеонагляд».

А перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький, який проводив засідання виконкому, зі свого боку уточнив, що поруч із місцем, де буде зона буккросінгу, знаходиться управління.

«Михайло Сергійович, там же УМВС поруч. Думаю, що під пильним наглядом ваших колег, там все буде добре,» – звернувся він до члена виконкому Михайла Сороки, котрий є начальником Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області.

У коментарі Житомир.info Євгенія Черкасова зазначила, що встановитимуть зону буккросінгу наприкінці тижня.

«У кінці цього тижня будуть встановлювати. У п’ятницю (23 вересня, – ред.) – відкриття «Майстерні міста» і це буде до цього заходу приурочене. Відповідне рішення опублікують на сайті міської ради – у розділі «Документи», – сказала вона.

Як повідомляв Житомир.info, під час проведення заходу «Майстерня міста» покажуть фільми та проведуть тренінги, а також житомиряни зможуть створити карту щасливих моментів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі