Влада

«Бурштинова столиця» Житомирської області збирається святкувати 1305-річчя і вже приготувала подарунки

9 May 2017, 12:36

20 травня 2017 року місто Олевськ Житомирської області збирається відзначати 1305-річчя з часу заснування.

Про це на сторінці  у Facebook повідомляє Олевська міськрада.

За даними міськради, в рамках свята діятиме виставка «Археологічні розкопки, які змінили історію нашого міста» та реконструкція городища Бабина гора (древні промисли, побут і традиції древлян). Олевчанам обіцяють велику спортивну програму на стадіоні, виставку древлянських страв «Стіл довжиною з бульвар», родинний автоквест та виступ гурту «Антитіла».

У мерії наголошують: як і минулоріч, святкування не передбачає міцного алкоголю.

До Дня міста в Олевську вже підготували сувенірну продукцію, - зазначається в іншому дописі.

«До Дня міста було замовлено сувенірну продукцію з логотипом Олевська – чашки, футболки, календарі, ручки, годинники, записники, магніти, картини, кепки, повітряні кульки, інше. Окремої уваги заслуговує подарунковий набір «У вічності прадавньої ріки…», який складається з трьох буклетів «Місто над Убортю» (фотографії Олевська 50-60-х років і сьогодні), «Археологічні розкопки, які змінили історію міста» та «Проектні ідеї для покращення благоустрою та культурного розвитку Олевська», - повідомляє міськрада.

Сувенірну продукцію будуть вручати учасникам заходів та переможцям конкурсів до Дня міста.

Нагадаємо, Олевський район відомий покладами бурштину, який декілька років тому почали видобувати без офіційних дозволів у величезній кількості. Ще у 2014 році тодішній депутат Олевської міської ради, а нині – Житомирської облради Олександр Ніколайчук зазначав, що вартість незаконно видобутого за два місяці бурштину дорівнює чотирьом річним бюджетам Олевського району. У 2015 році борця з «бурштиновою мафією» Ніколайчука побили арматурою, коли той повертався з наради щодо незаконного видобутку.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році до Дня міста в Олевську мали відкрити платний туалет, а  нещодавно Олевська міська рада в Житомирській області отримала позитивний висновок від Міністерства екології та природних ресурсів України щодо спорудження очисних споруд, будівництво яких припинилося в 1996 році.

Фото зі сторінки Олевської міськради у Фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі